Oro för SVT:s OS-sändningar

Lars Nylin: Jan ”Macken-Roger” Rippe som Jihdes sidekick – jag känner mig redan förbannad

SPORTBLADET

16 dagar kvar till OS och oron gnager. SVT har serverat lite för många frågetecken för att man ska känna sig helt lugn. Om även jag är irriterad över att SVT under 16 tävlingsdagar ”bara” sänder 225 timmar jämfört med mer än 700 från OS 2002 – det som av kollegor rubricerats ”OS-bluffen från SVT”?

Inte särskilt. Den kritiken är det unga årets hittills vassaste hårklyveri. Det är som att den första fettisdagen tvingas välja mellan 21 eller 13 semlor. Och ni ser på bilden här ovanför att jag ändå tillhör sorten som vill åt även de där sex sista.

Det intressanta är givetvis om SVT – som man lovat – verkligen levererar bättre, större och starkare sändningar än från Salt Lake City. Att vi får njuta av landets skickligaste sport i tv där vi sitter med vår grissini och Asti Spumante.

Där känns idrottsdelen på förhand klart maffig med dubbla studior, 73 utsända och annat pompöst. Denna gång med hela klabbet i en kanal som alla kan se. Bara värvningen av Per Elofsson är tveksam, doftar det inte Jesper Blomqvist här?   

Nej, min bekymrade panna beror på allt det skojsiga som ska hända utanför själva idrotten.

Ingvar Oldsberg kommer att leka ”Raka spåret” light. Känner mig redan störd. David ”Folktoppen” Bexelius har som uppdrag att utmana de svenska stjärnorna i deras grenar. Känner mig redan generad. Men framförallt: Jan ”Macken-Roger” Rippe finns i truppen som Peter Jihdes sidekick. Känner mig redan förbannad.

Grävde inte SVT ner den typen av idéer i en sarkofag djupt under Ladugårdsgärde efter OS i Sydney?

TV4:s skickliga trailer gör mig nästan sugen på handbolls-em.

Storebror DN kallar det en medieskandal att svenska tidningar inte bevakar afrikanska mästerskapen. Eftersom Sportbladets überkunnige Erik Niva finns på plats är det snarare en skandal att svensk tv inte finns på plats. Eller DN.

Glenn Hyséns extas?/b> när Wigan slog ut Arsenal ur ligacupen var en annan höjdpunkt i går.

Om jag ska knorra på SVT redan denna vecka väljs faktumet att konståknings-EM sändes långt efter att korna gått hem.

Har ”Svennis” någonsin varit så bra i TV som i går?

Lars Nylin ([email protected])