Sparkas - för att hon inte vill spela gravid

Foto: Sydsvenskans nätupplaga
Inte välkommen. Trelleborgs kinesiska stjärna Li Fen är inte längre välkommen i klubben efter att hon meddelat att hon är gravid.
SPORTBLADET

Kan kinesiska kvinnor stå böjda över risfält fram till åttonde månaden så måste Li Fen kunna spela bordtennis.

Det anser Trelleborgs BTK, som gratulerat sin gravida stjärnspelare genom att ge henne sparken.

Li Fen, 30, har varit Trelleborgs BTK:s självklara stjärna. Med 118 raka segrar på elitserienivå de senaste fyra åren anses hon totalt som en av landets mest överlägsna idrottsutövare.

Och nu är hon gravid - och vill ha ett uppehåll tills barnets fötts. För det har hon straffats av sin klubb, hon har stängts av för gott.

- Förgäves har jag försökt informera om att kinesiska kvinnor kan stå böjda och jobba på risfälten fram till åttonde månaden, säger Trelleborg BTK:s ledare Inge Augustsson till Sydsvenskan.

"Du blir av med allt"

Till Trelleborgs Allehanda säger han att Li Fen aldrig mer kommer att få spela en match för Trelleborgs BTK. Han ser hennes beslut om speluppehåll som ett kontraktsbrott.

- Jag är chockad och förbannad. Vid ett möte med henne frågade jag om hon bestämt sig. Hon undrade vad som följderna skulle bli. Kontraktsbrott sa jag. Du blir av med din lägenhet, din lön, cykel och kläder. Du får heller inte spela i Trelleborg i framtiden, säger han till Trelleborgs Allehanda och tillägger att klubben nu heller inte kommer att hjälpa Fen att bli svensk medborgare.

Karin Henriksson