Klubbkompisen: Hon har svikit hela Sverige

SPORTBLADET

– Av pengar, bordtennis och barn så väljer jag mitt barn, säger sparkade bordtennisstjärnan Li Fen.

Enligt lagkamraten Veronica Mattiasson är hennes val ett svek mot "hela Sverige".

Li Fen meddelade Trelleborgs BTK i förra veckan. Hon vill egentligen spela men hon mår inte bra, och efter senaste matchen mot Ärtemark hade hon känningar.

Därför tänker hon låta racketen ligga - tills barnet är fött.

Klubbens starka och dramatiska reaktioner på det här beslutet har gjort henne besviken.

– Jag är så ledsen. Jag har vänner i klubben och Inge har hjälpt mig med så mycket. Tillsammans har vi vunnit och vi trivs bra ihop, säger hon till Trelleborgs Allehanda.

Bland Li Fens medspelare har Veronica Mattiasson uttryckt full sympati för att klubben sparkat henne.

Mattiasson: Synd om pappa

- Hon har svikit hela klubben, hela Trelleborg och hela Sverige. Jag tar inte pingisen på så mycket allvar men jag tycker synd om pappa (Inge) som offrat så mycket och Marie (Olsson) som flyttat hit för att få bra träning med Li Fen, säger hon till Trelleborgs Allehanda.

Angelica Augustsson ser annorlunda på saken och önskar att Li Fen kommer tillbaka till klubben, och hon säger till tidningen att det är sorgligt om Li Fens historia i klubben tar slut nu, på det här sättet.

Li Fen själv har nu lämnat bostaden som klubben hade ordnat till henne i Trelleborg. Hon har flyttat till sin svägerska i Malmö och lever nu utan lön från klubben. Men trots allt är hon nöjd med sitt beslut.

- Barnet kommer först. Jag är 30 år, inte 25 som Angelica och Veronica. Jag är väldigt glad för det här barnet.

Karin Henriksson