Kostelic attack: ”Anja är galen”

Psykkriget inlett: ”Hon pratar skit om mig”

1 av 2 | Foto: MATS STRAND, BILDBYRÅN
KÄMPAR OM GULDEN I en exklusiv intervju med Sportmagasinet talar Janica Kostelic om sin konkurrent Anja Pärson. "Hon är en i mängden, jag åker inte mot Anja, jag åker mot alla", säger hon.
SPORTBLADET

Det stora psykkriget inför OS har börjat.

I en exklusiv intervju med Sportmagasinet går Janica Kostelic till attack mot sin värsta konkurrent.

- Anja pratar tydligen skit om mig, säger Kostelic.

Och i går kom nästa attack.

De är största konkurrenter om gulden i OS. Och efter gårdagens störtloppsträning kom en ny psykning från kroatiskan.

- Anja klarar inte av när någon slår henne. Jag tror att hon har en svår tid nu, hon är galen. Ena dagen kör hon ur för att vinna med två sekunder nästa, säger Kostelic till AP.

Hon tror inte heller att Anja bara satsar på OS.

- Hon är en för aggressiv tävlingsmänniska för det.

"Sluta jämföra"

De fem alpina duellerna mellan henne och Anja kommer vara några av spelens absoluta höjdpunkter.

Men den kroatiska stjärnan är trött på allt prat om Anja Pärson.

- Jag önskar bara att folk kunde sluta jämföra oss så mycket. Hon är Anja, jag är Janica. Jag fattar likheterna - vi är lika gamla, har båda våra pappor som tränare och ställer upp i alla fyra disciplinerna - men vi är ju ändå olika, säger Kostelic till Sportmagasinets Erik Niva.

- Hon är en i mängden. Jag åker inte mot Anja. Jag åker mot alla, säger Janica Kostelic.

OS-drottningen från Salt Lake City tar emot på hemmaplan i Zagreb och vill alltså helst inte prata om Pärson eller om den rivalitet som vuxit fram mellan dem. Det sägs att stjärnorna, som utåt sett kommer överens, avskyr varandra bakom kulisserna.

"Rätt att hata"

- Hon ska tydligen snacka skit om mig i svenska medier. Jag vet inte om det stämmer, men... Hon kan säga vad hon vill, det är hennes åsikter. Hon har rätt att hata mig och hon har rätt att gilla mig, säger den 24-åriga kroatiskan och lägger till.

Vinnare i helgen

- Jag vet inte hur det är med henne, men jag är en väldigt ärlig människa. Jag skulle aldrig hata någon för att hon besegrat mig.

I helgen vann Janica Kostelic superkombinationen i St Moritz. Tvåa Anja Pärson. Som så många gånger förr visade Kostelic att hon är Sveriges fiende nummer ett.

Jill Wegerup