Det man minns fick vi inte ens se

Jonas Bladh: Tack så jättemycket för kaffet, Viasat

SPORTBLADET

I bland blir man bara så förbannad. Vi hade just sett första halvlek mellan Manchester United och Blackburn, en halvlek som innehöll det mesta. Det var tempo som vore det final, det var tacklingar som vore det på liv och död och det var artisteri som vore det Brasilien.

Vi hade just sett allt det och då inträffade det man kommer ihåg - ett bråk i spelartunneln. På bilderna från Old Trafford började plötsligt alla spelare att rusa mot spelargången, och efter en liten stund hajar producenten vad det handlar om - ett rejält handgemäng mellan Ruud van Nistelrooy och Robbie Savage. Dessvärre hann vi bara se ett par sekunder in i spelargången innan Viasat Sports logga förstörde kvällen. Sändningen klipptes, en målkavalkad tog vid.

Bad en stilla bön i halvtid om att Viasat åtminstone hade några bandande bilder av vad som hände. Men ack nej - det enda som sades om bråket efter pausen var kommentatorn Claes Anderssons konstaterande att "det hände visst något i halvtidsvilan, vi hoppas kunna återkomma med mer information om det".

Tack så jättemycket för kaffet!

Jag vet inte om det är så att Viasat bara har rätt att sända tjugo sekunder efter varje halvlek, eller om man tyckte att målkavalkad och puffar för film på TV1000 var viktigare. Hur som helst borde det ju vara möjligt att få fram ett par bilder från kalabaliken i spelargången.

Men dessvärre är sådana här händelser allt för vanliga. Stelbenheten regerar, och i Sverige går vi helst inte ifrån körschemat - oavsett vad som händer.

Patrick Ekwall beklagar sig en gnutta över Sportbladets artikel om hans kåt värmlänning-inlägg på TV 4-bloggen. Lite lätt beklagande ton från tv-stjärnan (bland annat om just det epitetet). Men sedan kommer det: ”Men det får man ta, bra reklam för bloggen dessutom...”

Well, let me tell you my side of the case: Ekwall är en erfaren journalist, och dessutom duktig på pr. Med minst en räv bakom öronen visste nog Mannen i vitt vilken reaktion det skulle bli redan samma sekund som han knappade ner sina åsikter om Svennis.

Att han dessutom har mer än en poäng i sitt resonemang om Svennis gör reklamkuppen genial.

Jonas Bladh

ARTIKELN HANDLAR OM