Kronwall ut – Tjärnqvist in

”Jag är påtänkt som ersättare”

SPORTBLADET

DETROIT

Niklas Kronwall ut – Daniel Tjärnqvist in?

– Ja, jag är påtänkt som ersättare för Niklas Kronwall. Det har jag förstått. Fast jag har inte fått någon direkt förfrågan nu när det är klart att Niklas inte kommer till OS, sa Tjärnqvist i natt.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Ännu en skadad OS-back.

Sent på onsdagskvällen bestämde Niklas Kronwall och Detroits general manager Ken Holland gemensamt att det inte blir något OS för svensken.

– Jag hade väl haft det på känn ett tag, även om den känns tråkigt att missa OS, sa Kronwall.

– Ken Holland sa att vi skulle kunna ta en ny diskussion om tio dagar, men samtidigt känner jag att jag inte är hundra procent.

Den första Kronwall ringde var förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

– Han tyckte det var synd att jag skulle falla så här på målsnöret, men samtidigt visste han ju att det var en liten chansning.

Bengt-Åke presenterade ingen ersättare i natt, men det är ingen hemlighet att Minnesotas Daniel Tjärnqvist varit reserv.

– Ja, jag och Bengt-Åke Gustafsson har pratas vid flera gånger senaste tiden och han har hållit mig informerad om Kronwalls skada, sa Tjärnqvist.

– För mig är OS en dröm. En turnering som alla vill vara med i.

Daniel Tjärnqvist har spelat 31 matcher för Minnesota den här säsongen och gjort två mål och passat till sex.

– Den här säsongen har varit lite upp och ned för mig. En del matcher spelar jag 20 minuter, andra matcher har jag varit petad. Kan tycka att det varit lite väl mycket fram och tillbaka.

Nu blir det fram och tillbaka till Turin.

Mats Wennerholm, Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM