Foppa: Det gör ont just nu

OS-medverkan – en kamp mot klockan

Foppa om skadan. Peter Forsbergs är två veckor före OS i Turin skadad igen. Nu verkar det bli en kamp mot klockan för att bli frisk i tid för prestigeturneringen.
SPORTBLADET

Peter Forsbergs medverkan i OS i Turin verkar bli en kamp mot klockan.

I en intervju med Philadelphias hemsida berättar Foppa om nattens skada.

– Det gör ont just nu, och jag måste se till att det är 110 procent bra innan jag kommer tillbaka igen.

Mötet mellan Philadelphia och Montreal hade bara hunnit in i den andra perioden när Peter Forsberg på nytt tvingades lämna en NHL-match efter problem med en ömmande ljumske.

Den här gången den vänstra, till skillnad från skadan i den högra ljumsken som stoppade den svenske superstjärnan i en match den 25 november.

Skadebeskedet skapade direkt oro i Tre Kronors landslagsledning och Forsbergs första egna kommentarer i kväll svensk tid lär inte lugna förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Foppa erkänner att han hade rejält ont när han lämnade Wachovia Center.

– Det fanns inte en chans att jag kunde spela vidare. Det var lite som förra gången. Jag kände att det...inte knäppte till, men det drar där i ljumsken.

Foppa verkar besviken över att skadan verkar ha slagits upp igen.

– Det var en jobbig dag. Jag trodde att det skulle vara bra, men jag har överansträngt den igen och det känns inte bra.

Har du ont just nu?

– Det är definitivt lite värre än vad det var för en vecka sedan. Jag kände det direkt. Det är inte som förra gången när smärtan ökade och ökade under matchen, nu var det en mer skarp, omedelbar smärta. Jag måste nog tillbaka till rehabiliteringsträning för ett litet tag, gissar jag.

Tror du att du kom tillbaka för tidigt?

– Jag tror inte att jag kom tillbaka för tidigt. Det här är inte exakt samma slags skada, mer i samma område. Jag spelade en match och det gick bra. Under tre, eller fyra träningar så var det inga problem. Jag kände mig bra i några dagar, jag måste bara se till att jag är 110 procent när jag kommer tillbaka nästa gång.

För Bengt-Åke Gustafsson måste skadebeskedet mer eller mindre kommit som en chock, och förbundskaptenen tvingas nu leva i ovisshet – men berättar för Canal Plus att han inte räknat bort Foppa eller börjat fundera på ersättare.

– De tankarna finns inte just nu – så länge han tror på det här själv så vill jag också göra det, säger Gustafsson.

”Bengan” vill dock ha raka besked ju närmare OS vi kommer.

– Jag hoppas att han är ärlig mot sig själv och mot oss andra. Vi vill ha en frisk Foppa med, inte en halvskadad. Jag tror att han kommer att vara lite kallare den här gången och komma tillbaka precis innan Turin.

Läs också:

Anders Burström