FOPPA: JAG ÄR OROLIG

Forsberg i stor intervju om rädslan att missa OS i Turin

Foto: THOMAS NILSSON
skadad – och besviken Planen är vila i sju till tio dagar, men Peter Forsberg är rädd att bli borta längre än så, kanske till och med över OS. ”Har jag fortfarande ont framåt åttonde, nionde februari får jag tänka över vad jag ska ta för beslut.”, säger Foppa när Sportbladets Per Bjurman träffar honom i Philadelphia.
SPORTBLADET

PHILADELPHIA

Med bara några veckor kvar till OS börjar även Peter Forsberg själv bli orolig över sin ljumskskada.

– Jag vill dit till nästan vilket pris som helst. Men har jag fortfarande ont om två veckor kanske jag måste ta ett annat beslut, säger han till Sportbladet.

Det är dagen efter han rev upp skadan i vänster ljumske – igen – och en lågmäld Peter Forsberg tar emot på Flyers träningsanläggning strax norr om Philadelphia.

– Det är klart det känns frustrerande. Jag var väldigt besviken när jag tvingades kliva av matchen mot Montreal, säger han och kliar sig i ett allt tätare skägg.

Det är vänster ljumske som krånglar nu. I november var det höger. Går det att jämföra skadorna?

– Det känns ungefär likadant. Jag har känningar i hela vänstra sidan. Och jag räknar med att vila lika länge som jag gjorde då.

”Vill lira innan OS”

Vilket innebär?

– Sju till tio dagar nånting. Jag tänker absolut se till att det läker innan jag spelar igen. Kanske vilar jag till och med nån extra match med tanke på vad som väntar. Samtidigt vill man ju ut och lira och ha några matcher i sig innan OS.

Ja, OS. Det är ju det vi framförallt det vi oroar oss för i Sverige. Kommer du att kunna vara med?

– Om allt går som det ska bör det inte vara några problem. Men det börjar ju närma sig och lite orolig är jag. Har jag fortfarande ont framåt åttonde, nionde februari får jag tänka över vad jag ska ta för beslut. Men jag tänker inte ta något beslut nu.

Tufft OS-program

Det är ett tajt program i Turin. Går ni till kvartsfinal har ni sex matcher på åtta dagar. Är det något som oroar, med tanke på den här skadan?

– Nej, det är jag van vid. Vi spelade i princip lika mycket under vår långa road-trip nyligen.

Samtidigt är väl Philadelphia Flyers din första prioritet?

– Ja, det är ju faktiskt det. Det här är mitt jobb. Flyers är min arbetsgivare. Och jag är inte orealistisk. Jag vill till OS till nästan vilket pris som helst, särskilt som jag inte kunde vara med förra gången. Men jag tänker inte spela sönder ljumsken för resten av säsongen i Turin. Besväras jag fortfarande när det börjar dra ihop sig får jag ta en diskussion med Bobby Clarke (Flyers general manager, red.anm)

Tror du klubben kommer att ha några synpunkter på din OS-medverkan?

– Nej.

Men om du märker att stämningarna här är sådana att de inte vill att du ska åka...?

– Det är ändå jag som känner min kropp bäst. Jag kommer själv att kunna avgöra om jag kan åka eller inte.

Den uppfattningen bekräftas av Philadelphia Flyers ansedde coach, Ken Hitchcock:

– Jag tänker inte lägga mig i frågan. Det är upp till Peter och våra läkare.

Hitchcock, som själv åker till Turin som en av Kanadas assisterande coacher, är dock påfallande bekymrad vad gäller de forsbergska skadornas inverkan på Flyers.

”Inte alls bra”

– Det är inte alls bra. Varje gång Peter kliver av förändras laget negativt, säger han och fortsätter:

– Jag är också orolig över hur det påverkar Peter mentalt. Det är inte bra, för någon, att han åker in och ut ur laget på det här sättet. Något måste hända.

Därför skickas ”Foppa” nu till en specialist på ljumskskador i Philadelphia.

Vi svenskar har ännu större anledning än Flyers-fansen att hoppas att den experten kan sin sak.

För oss börjar ju tiden rinna ut nu...

BENGT-ÅKES KRISPLAN

18 dagar kvar – här är schemat fram till OS

ARTIKELN HANDLAR OM