Tre Kronors läkare stoppas av Flyers

SPORTBLADET

LEKSAND

Tre Kronor har ingen chans att analysera Peter Forsbergs skada.

Philadelphia Flyers tillåter nämligen inte att utomstående läkare undersöker Peter Forsberg.

– Vi får lita på att Peter är så pass rutinerad att han kan säga ifrån om han pressas för snabbt till comeback av Philadelphia, säger Bengt-Åke Gustafsson, förbundskapten för Tre Kronor.

Foto: PRESSENS BILD
maktlös ”Vi har ingenting att säga till om”, säger Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

I går morse slog Bengt-Åke Gustafsson på teven och kunde konstatera att Peter Forsberg är skadad – igen.

Och för första gången börjar Gustafsson låta lite bekymrad när det handlar om Peter Forsberg och OS.

– Det är inte roligt när Forsberg är skadad. Orolig är kanske fel ord – men det jag är rädd för är om Peter kommer tillbaka för snabbt till match igen och sedan åter slår upp skadan. Då är vi illa ute, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Vila sju till tio dagar

När Sportbladet intervjuade förbundskaptenen i går hade han inte pratat med Peter Forsberg ännu. Han hade skickat ett SMS till den skadade svensken. Bengt-Åke Gustafsson skulle ha direktkommunikation sent på torsdagskvällen med Peter Forsberg.

– Som jag förstått skadan så måste Peter vila sju till tio dagar. Förhoppningsvis är inte OS i farozonen, säger Gustafsson.

Inga befogenheter

Ett problem för Tre Kronor är att Peter Forsberg tillhör en NHL-klubb. Tre Kronor har därmed inga befogenheter att undersöka Peter Forsberg och därigenom bilda sig en uppfattning hur illa skadan är. Man kan inte analysera läget och heller inte hålla en daglig kontroll.

– Vi måste lita på vad Peter och Philadelphias läkarexpertis säger. Visst kan det bli en intressekonflikt. Vi har ingenting att säga till om i Philadelphia. Förhoppningsvis är Peter förståndig och tar ett längre uppehåll, säger Gustafsson.

–?Visst är det allvarligt om Peter inte kan spela OS. Han är en av världens bästa spelare och kan han inte vara med måste vi tänka om ganska kraftigt, säger Gustafsson.

Tomas Ros