Dragkampen om Forsberg

…och svenska folket vill ha "Nyllet" som ersättare

SPORTBLADET

TORONTO

Peter Forsberg har tio dagar på sig att bli frisk.

- Så länge kan jag vänta. Ska han spela OS måste han vara helt frisk och helst spela ett par matcher innan också, säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Foto: THOMAS NILSSON
Som enda tidning i Sverige träffade Sportbladet Peter Forsberg redan i går.

Philadelphias general manager Bobby Clarke har gett Foppa fria händer att själv avgöra om han ska åka till OS eller inte.

Behöver inte oroa sig

Men samtidigt sätter han press på den svenska lagledningen.

- Jag förutsätter att den svenska lagledningen inte tar ut honom om han inte är hundra procent. Varför skulle du sätta en skadad spelare i en situation där han ska spela fem sex dagar i rad? Men det är upp till dem. Vi kommer att se till att svenskarna har all information vi har om hans skada, säger Bobby Clarke till tidningen Philadelphia Inquirer.

Men Clarke behöver inte oroa sig.

Bengt-Åke Gustafsson tänker inte chansa med Foppas hälsa.

- Nej, han måste vara helt frisk om han ska spela i OS, säger Bengt-Åke.

Du skulle inte kunna tänka dig att ta över honom och låta honom vila de tre första matcherna mot Kazakstan, Ryssland och Lettland?

- Nej, absolut inte.

Har du förvarnat några tilltänkta ersättare?

- Nej, inte än. Det kan jag vänta med. Philadelphia har sagt sju till tio dagar och nu är det bara att vänta. Är det inte bättre då, då måste vi börja tänka på sådana saker.

Undersöks av specialist

Svenska folket vet dock vilken spelare de vill se i OS om inte Foppa kan spela. 50 procent av de som röstat på Sportbladets hemsida valde trollgubben Michael Nylander före Tomas Holmström (41%) och Jonathan Hedström (9%).

Foppa kommer att undersökas av en specialist de närmaste dagarna, för att kontrollera varför den senaste tidens ljumskproblem uppstått.

- Vi ska låta en expert försöka ta reda på det, säger Flyers sjukgymnast Jim McCrossion till Philadelphia Inguirer.

- Han har haft några skador under karriären. Frågan är om de har något samband med varandra. Jag tror att de har det.

Mats Wennerholm