Ljumskskada oroar Markus Näslund

SPORTBLADET

Stockholm

Tre Kronor har drabbats av ytterligare skadeproblem inför OS. Som Sportbladet kunde berätta i lördags är det Markus Näslund som drabbats av ljumskproblem.

- Det här är något som gör mig lite orolig, sade Näslund till Vancouver-tidningen The Province.

Näslund fick vila från Vancouvers match mot Colorado i NHL-ishockeyn natten till i söndags. Han har också vilat från träningen i fredags och lördags.

Han har haft problem med höften/ljumskarna under två månaders tid men ändå spelat. Men nu var vila tvunget.

- Jag vet inte om den här vilan kommer att göra mig helt bra, men jag hoppas att det går åt rätt håll i alla fall, sade Näslund till tidningen.

Hans problem har gjort att skridskoåkningen och skyttet inte är lika bra som tidigare. Något som också visar sig i statistiken. Näslund har gjort 23 mål denna säsong, men bara två de senaste 14 matcherna. Han säger också att han är orolig inför OS.

- Det här är något som gör mig lite orolig. OS är något som jag gärna vill vara med i och det är min sista chans att spela i en sån stor turnering, sade 32-åringen.

Markus Näslund hoppas kunna spela i Vancouvers bortamatch mot Phoenix på tisdagskvällen. Sedan tidigare kämpar Näslunds barndomskompis Peter Forsberg mot klockan med en ljumskskada. I fredags pekade prognosen på sju-tio dagars vila för Forsberg. I förra veckan lämnade backarna Kim Johnsson och Niklas Kronwall nej till OS-spel.

TT