Luckan efter Tarver fylls med Tarver...

Solnastjärnan om sin tvilling: Bättre spelare hittar de inte

SPORTBLADET

Nej, du ser inte dubbelt.

Solnas skyttekung Derrick Tarver har en tvillingbror, Darren. Just nu är han bara på besök och tränar med brorsans lag, men om han får som han vill blir det snart på allvar.

- Jag vill gärna komma hit och spela. Tro mej, bättre spelare hittar inte Solna, säger han.

Foto: ANDREAS BARDELL
tar brorsans plats? Solnas stjärna Derrick Tarver, till vänster, har besök av sin tvillingbrorsa Darren som kan bli Solnas spelare nästa säsong.

Inte ens Solnas coach Stefan Bergman kan känna skillnad på tvillingarna Tarver.

Det enda som skiljer är ett par cm i längd.

Och att de dribblar med olika händer, Derrick med vänster och Darren med höger.

- Fast jag dunkar med vänster, säger Darren.

Darren bättre

Darren är en och en halv minut äldre och var alltid den bästa och mest omtalade av de båda.

Det vill inte säga lite, med tanke på hur bra Derrick Tarver är. Och om inte ödet spelat tvillingarna ett elakt spratt så hade åtminstone Darren spelat i NBA nu.

Draftades till NBA

Darren utsågs till USA:s bäste spelare i Junior College år 2000, och skulle bara gå två år på college innan han draftades till NBA. Men i maj 2002 drabbades han av ett hjärtstillestånd under ett träningspass och hamnade på sjukhus.

Det blev storas rubriker i tidningarna.

Läkarna sa att han hade ett allvarligt hjärtfel, men senare visade alla tester att så inte var fallet. Men då var det för sent. Inget lag vågade längre låta Darren Tarver spela basket.

- Jag vet vad jag kan och jag håller mej fortfarande i form. Jag drömmer ännu om att få spela professionell basket. Allt som behövs är någon som tror på mej.

Kanske har han hittat det nu.

Det är redan klart att Derrick Tarver lämnar Solna efter säsongen. Han har flera lukrativa kontraktserbjudanden från Europa. En kille som snittar över 34 poäng per match blir inte kvar här.

Ersätter brorsan

Men det är för tidigt för de andra ligaklubbarna att andas ut, för nu är Solna Vikings sugna på att ersätta en Tarver med en annan nästa säsong.

- Det här vore perfekt för Darren. Och Solna kommer inte hitta någon bättre spelare, det lovar jag. Om han får chansen kan han fortfarande ta sig till NBA, säger Derrick.

Och vägen dit går kanske märkligt nog via Sverige.

Thomas Arnroth

ARTIKELN HANDLAR OM