Inget VM för Peja och co

Fick stryk av juniorlag

SPORTBLADET

Tungt svenskt medaljhopp i OS.

Men hur är det med formen hos lag Peja Lindholm?

När curlingens elitserie avslutades på tisdagskvällen fick Lindholm & Co stryk av... ett juniorlag.

Team Y-buss från Sundbyberg , med Nils Carlsén som skipper, vann sensationellt finalen i curlingens elitserie över OS-laget från Östersund – och representerar därmed Sverige i VM senare i vår.

Efter en jämn och hård match avgjorde Sundbybergslaget i den nionde omgången vid ställningen 4–4. Nils Carlsén lyckades med sin sista sten slå bort Östersunds enda sten i boet, och kvar låg ungdomarna med hela fyra stenar. Då gav OS-laget upp och får koncentrera sig på OS-turneringen i februari.

Med segern bildar Nils Carlsén och kompani Sveriges lag vid herr-VM i Lowell i USA första veckan i april. Men dessförinnan ska laget till Jeonju i Sydkorea för att spela junior-VM 11–19 mars. Laget tog silver i JVM ifjol men blir säkert guldfavorit i år.

Det är första gången någonsin som ett helt lag kvalificerat sig för både junior-VM och senior-VM samma säsong. Närmast var Karlstads Sören Grahn och Niklas Järund 1982 som då inledde med att vinna JVM i Kanada och sedan ingick i det lag som gick till semifinal i herr-VM i Garmisch samma säsong.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM