Jag vill se mer än en curlingkyss…

Mattias Karlsson: Jag den timslånga sammanfattningen

SPORTBLADET

Vinter-OS gjorde mig mätt. Och guldfirandet i måndags fick mig i går att känna som att jag hade ätit den där efterrätten för mycket.

Höjdpunkterna från Turin har också hunnit flimra förbi många gånger i tv; Niklas Wikegårds garv, Björn Linds grodhopp och curlingkyssen.

Ändå saknar jag den timslånga sammanfattningen där man får se lite mer än upplopp och sista målet.

Antagligen planerar SVT för en OS-krönika i januari nästa år. Men jag förstår inte varför planerings- och produktionstider ofta måste vara så långsamma inom tv.

”Klipp ut och spara” eller ”En hel tidning att spara”, uppmanar tidningarna. Jag vill ha ett ”Spela in och spara” i tv om det här unika mästerskapet för Sverige. Nu. När det fortfarande känns hyfsat aktuellt. Inte om ett år.

Efter att man smält det mesta blir man ofta hungrigare än innan. Så före veckans slut har jag säkert mer sug än någonsin efter vintersport – det är Vasaloppet på söndag och den alpina världscupavslutningen i Åre om drygt två veckor.

SVT24 satsar på vintersport, dit vi i Sverige gärna räknar handboll, basket och innebandy.

Kanalen planerar att direktsända svenska matcher i imponerande 44 dagar i streck från och med i måndags. Fem olika lagsporter bevakas i slutspelstider.

SM-kvartsfinalen Västerås–Broberg i bandy var gårdagens match.

I söndags jobbade Chris Härenstam i Turin. I måndags kommenterade han Tre Kronors mottagande på Medborgarplatsen. I går var SVT-kommentatorn på bandyn på Rocklunda. I dag är det Pixbo–Helsingborg i innebandy som gäller.

Chris har blivit svensk tv:s motsvarighet till fotbollsspelaren Frank Lampard. Hårt matchad, allround och en grovjobbare. Kanske inte den allra största liraren, men totalt sett med mångkunnigheten en av de allra bästa.

I kväll handlar Kalla fakta om bordellerna i Tyskland inför fotbolls-VM. Förhandsinslaget i Sporten i söndags gjorde mig illa berörd. Det känns viktigt att det rapporteras om de här missförhållandena även i sportbevakningen.