Svensk fotboll får 1,3 miljarder

Nu är tv-avtalet klart

SPORTBLADET

Nu är tv-avtalet för svensk fotboll klart.

Precis som Sportbladet avslöjade redan 21 februari.

Avtalet med det schweiziska företaget Kentaro kan ge svensk fotboll 1,3–1,4 miljarder på fem år.

Men fortfarande återstår vilka tv-kanaler som ska få sända...

Efter långa förhandlingar är tv-avtalet klart för svensk fotboll. Avtalet, som är skrivet med schweiziska företaget Kentaro, ger cirka rekordhöga 1,3–1,4 miljarder kronor under en femårsperiod, skriver TT.

De tre parternas styrelser, Svenska Fotbollförbundet (SvFF), Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitföreningen Damfotboll (EFD), har nu godkänt hela upplägget.

”Det känns mycket tillfredsställande att vi nu har rott den här frågan i land. Att vi har ett avtal som sträcker sig över hela fem år betyder också att vi får en god chans att på bästa sätt fortsätta utveckla den svenska fotbollen, och det är bra med långsiktighet för alla inblandade parter”, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell i ett pressmeddelande.

Det tidigare avtalet, med ISPR, gav fotbollen cirka 600 miljoner och det här avtalet är alltså dubbelt så bra. Men frågan återstår till vilka tv-kanaler Kentaro ska sälja sina rättigheter. Att få in 1,3–1,4 miljarder kronor i tv-avtal låter som en tuff uppgift för det schweiziska företaget.

sportbladet.se 21 februari:

Sportbladet, TT ([email protected])