Trean lyckades inte sätta press

Jonas Bladh: Tempot var på ungefär samma nivå som det svenska mittfältets

SPORTBLADET

Det är klart att man var spänd när man bänkade sig framför dumburken för att följa landslaget sista träningsmatch innan Lasse Lagerbäck ska meddela VM-truppen.

Många frågor skulle få svar, men den jag undrade mest över var om Viasat/TV3 skulle sätta tryck på SVT och TV4 att göra ett grymt TV-VM.

Trean har som bekant sänt hela kvalet och gjort det med beröm godkänt. Studiosnacket med Claes Runheim och Thomas Nordahl brukar hålla hög klass, och Henrik Strömblad har växt ut till en av landets skarpaste kommentatorer.

Glenn Hysén har dessutom växt flera klasser efter succén med FCZ.

Så läget var bra för uppstickaren att sätta press på storebröderna.

Det gick" sådär. Det inledande stuiosnacket (som sändes i Viasat Sport där eftersnacket också ägde rum, matchen sändes i TV3 - så mycket mer SVT-hoppande mellan kanalerna kan det inte bli) var mer än lovligt traggligt. Tempot var på ungefär samma nivå som det svenska mittfältets halvtimmen senare. Och boven i dramat var, tro"t eller ej,

Claes Runheim. Han verkade lite nervös, kanske kändes han press efter sin utdömande krönika av SVT:s OS-sändningar för ett par veckor sedan, stakade sig ofta och förspillde tid.

När matchen sedan startade kunde vi konstatera att det bara var Strömblad som var på tårna. Hysén var tillbaka till sitt gamla pre-FCZ-mässande. Det var, kort sagt, väldigt tråkigt - och inte fick de någon hjälp av vare sig Sverige eller den irländska produktionen.

Efter den av reklam mördade halvtidsvilan tog det sig dock. Hysén var den som kom igång först. Den nye Glenn dömde ut svenskarna så det sved av självinsikt i den svenska folksjälen. Kallt konstaterade han att det enda positiva var ett sämre kunde det ju inte bli. Så ska det låta,

Glenn!

Efter matchen var gubbtrion igång också. Thomas Nordahl och Cain Dotson beklagade sig högljutt och Runheim såg nästan indignerad ut. Hade jag inte sett matchen hade jag tyckt att det var överspel, men just denna kväll var det rätt.

Men någon större press lär väl knappast VM-kanalerna känna.

Sämst

Bäst