Kvällens problem: Hur väljer man?

Emma Suslin: Canal+Sport – eller Säsongskortet?

SPORTBLADET

Det var med blandade känslor som tv:n åkte på i går kväll. Sötman från hockeyguldet fanns fortfarande kvar. Bilderna från några riktigt fantastiska ishockeymatcher var fortfarande brännande heta på näthinnan.

Vad skulle elitserien kunna ge, som OS-hockeyn inte redan gett?

Jag var inte riktigt beredd på det som skulle hända när elitserien drog igång efter uppehållet. Historia skapades. Om än bara hockeyhistoria, så var det ändå historia.

Mora slog Djurgården och säkrade en plats i SM-slutspelet – för första gången i modern tid.

Moras seger betydde samtidigt att Stockholms stolthet Djurgården missade slutspelet – för första gången på 19 år.

Säg inte att elitserien är händelselös.

Och så till tv-kvällens största problem: Brynäs–Luleå på Canal+Sport, Mora–Djurgården och Timrå–Modo på Säsongskortet. Hur ska man kunna välja när alla matcher gäller så mycket. Är man velig som jag är svaret enkelt: man väljer inte, utan zappar frenetiskt. Detta kan dock medföra att man missar allt. Det har visat sig att risken är mycket överhängande att det blir mål i just den stund man zappar bort matchen. Tur att det finns repriser.

Fortfarande var ämnet ”hockeyhjältarna kan bli av med sina medaljer” hett i TV4. Patrik Ekwall undrade hur vuxna människor orkar lägga tid på att bry sig om vilken sponsor som syntes under firandet på Medborgarplatsen. Ändå orkade Patrik själv ägna hela sitt inslag åt ämnet. Jag hoppas innerligt att Tre Kronor får behålla guldet. Men regler är regler och därför kan väl ingen bli förvånad över att frågan kom upp.

Så återstod till sist bara ett enda val. Lura John Blund och se prestigemötet mellan Philadelphia Flyers och New York Rangers med start 01.00. Eller låta tröttheten ta ut sin rätt och kolla resultatet i efterhand på nätet i stället. Nej, varför välja om man inte absolut måste. Vi har ju inte tv i sovrummet för inte.

Emma Suslin