Jag vill se Svennis sjunga schlager

Emma Suslin: Det skulle kunna bli hur kul som helst

SPORTBLADET

I TV4 bjöd torsdagskvällen på humorprogram i form av ”Time out”. Jag som annars är totalt humorbefriad skrattar hejdlöst åt både de finurliga och de ibland billiga skämten. När det var dags för ”Tvekampen” där Robert Gustavsson iförd tajt gympadress tävlade i gymnastik skrattade jag hjärtligt. Och när nye lagmedlemmen Henrik Hjelt drog ett lågt skämt om Janne Boklövs stammande fnissade jag i smyg.

I vanliga fall tycker jag att ”Time out” är fantastiskt roligt. Men i gårdagens avsnitt var det något som fattades. Kanske var det bara det att Måns Möller saknades och att Henrik Hjelt inte riktigt vuxit in i rollen ännu. Henrik Hjelt är toppen i ”Parlamentet” men inte lika bra i ”Time out”. Robert Gustavsson är kanon i ”Time out” men inte i ”Parlamentet”, tycker jag. Med det i bakhuvudet blir ingen av dem riktigt lika rolig längre. Kanske var det det som var felet. Eller så var det rallystjärnan och kartläsaren Tina Thörner och dansanta Anna Book som inte räckte hela vägen. Tina var faktiskt inte kul alls. Anna Book försökte, men lockade inte direkt till några skratt.

Hur lyckat är det egentligen att göra sport till familjeunderhållning? ”Time out” är ett bra exempel på när det verkligen fungerar. ”Let’s dance”, där Anna Book dansar loss i finalen i kväll, har inte varit lika klockrent tycker jag. ”Floorfiller” i TV3 har ett mycket högre underhållningsvärde, trots avsaknaden av kändisar som sport-Peppe Eng och väder-Tone. I ”Rampfeber”, TV4:s nya musikunderhållning med premiär 17 mars, ska fotbollsmålvakten Magnus Hedman sjunga duett med Pernilla Wahlgren. Det måste bara bli underhållande.

Att elitidrottare söker sig utanför sportens värld är i och för sig inte något nytt. Se bara på Stefan Holm som har gjort succé i SVT:s ”På spåret” år efter år. Så varför inte. Kanske blir världen en gnutta roligare om vi vågar söka oss lite mer över gränserna. Tänk er följande nästa år: Svennis som joker i ”Melodifestivalen”, Carolina Klüft i ”Idol” och Sverker Olofsson i ”HC Z”. Ja, det skulle kunna bli hur kul som helst.

Emma Suslin