”Halle Berry fick mig att smälta som en smörklick”

Peter Wennman chattade med läsarna

SPORTBLADET

Peter Wennman har skrivit boken "Svennis krig" som släppts i dagarna och har i dag dessutom premiär för sin nya avdelning i Sportbladet där han listar de som förtjänar det. På onsdagen fick läsarna chansen att ställa sina frågor till Wennman.

Sebbe säger: hej, jag skulle vilja veta vad din nya bok handlar om?

Peter Wennman säger: Min bok handlar om Svennis och det engelska mediedrevet och allt surr runt Englands landslag.

PLupp säger: hejhej, varför är det så himla kul med listor?

   Peter Wennman säger: Inte vet jag om det är så kul alltid...men jag blev ombedd att göra en...

limpan säger: Vart tror du Svennis hamnar efter Englandsuppdraget? Tror du Svennis någonsin kommer att leda det svenska landslaget?

   Peter Wennman säger: Jag har länge trott på Real Madrid, och det gäller nog fortfarande. Svenska

landslaget är nog inte aktuellt. Svennis är för dyr.

Kringlan säger: Tjena, superpennan. Måste du skriva en bok också? Har du för lite att göra på jobbet?

   Peter Wennman säger: Ha ha, knappast. Men jag har haft det där lilla projektet hängande över mig ett tag och tog äntligen tag i det. Det gick snabbt. Och samtidigt jobbade jag extra mycket bara för säkerhjets skull...

Dyer säger: Hej Peter. Minns din "blogg"-krönika i Sportmagasinet för en tid sen. Har du plockat upp strumpan?

   Peter Wennman säger: Strumpan ligger kvar min vän!

Rasmus säger: tänkte bara höra om du verkligen tycker att beckham är överskattad som spelare? själv tycker jag att det finns få spelare som springer mer än han gör verje match. är det inte snarare så att vi har alldeles för höga förväntningar på varumärket beckham? jag läser aldrig någonstans i dina krönikor när ex ljungberg för 100:e ggn feltajmar en löpning...

   Peter Wennman säger: Fallet Beckham är intressant eftersom alla verkar tycka olika. Men jag har sett så mycket av honom att min åsikt är klar: han är en härlig människa och en bra lagkapten utanför planen, men en överskattad spelare.

jerry säger: Tycker du Svennis är en bra person?

   Peter Wennman säger: Han har stil, det kan ingen ta ifrån honom. Men jag vet inte om det finns nån enda person som känner den riktige Svennis.

Darren Stephenson säger: Hej Peter! Håller på läsa din bok, bra läsning tycker jag. Men en sak bara! Du bör kolla lite mer noggrant på dina fakta, när det gäller England landskamper. I boken anger du att Nick Barmby gjorde mål mot Tyskland (1-5) 2001. Detta är fel, det var ju Steven Gerrard som gjorde 1-2 målet!!! Men annars tycker jag att boken är bra!!!

   Peter Wennman säger: Hej! Tack för den passningen! Jag är pinsamt medveten om det, minns ju Gerrards skott som om det vore igår.

Killer säger: Du som är i branschen...vem är Sveriges bäste journalist, enligt dig? Jag menar skribent, ingen lallare på tv.

   Peter Wennman säger: Oj, det finns så många som skriver kanonbra. Inte minst på sportsidorna nu för tiden. Men jag kan inte ge dig ett enskilt namn, det skulle säkert såra nån annan.

forsman säger: Hej, tycker du att bråket i spelargången i går mellan Mora-HV ska resultera i avstängningar?

   Peter Wennman säger: Nej, så himla farligt var det väl inte?

Matti Ruisma säger: Hej Peter! Fan vad du skriver bra. Vi i Luleå älskar dig. Har du varit på nattklubben Cleo någon gång efter någon match och sett några skandaler?

   Peter Wennman säger: Matti Ruisma? Vilken legend. Senast jag var på Cleo var det nån som skrek ”titta, där står Mats Wennerholm”.

Bulan säger: Peter, om du får betald ledighet i tre månader och uppdrag att skriva en bok till, vad/vem skulle den handla om?

   Peter Wennman säger: Bra fråga. Kanske om livet som journalist på en kvällstidning, på mitt personliga sätt. Eller om mina år i London. I alla fall lite seriösare än den här lättsamma boken.

Martin säger: Hej peter! vem tror du blir sveriges nästa förbundskapten i fotboll? och vem blir nästa svenska tränare som lyckas ute i europa?

   Peter Wennman säger: Oj, ärligt talat har jag inte en aning...måste fundera på det. Har inte Lagerbäck livstidskontrakt?

Karin, 36, i Rönninge säger: Hej Peter! Jag har tre frågor: 1) Hur gammal är du? 2) Har du någon flickvän? 3) Vilken är din favoritfilm?

   Peter Wennman säger: Åh, going personal! Jag är 52 år, enormt mycket singel och gillar Gudfadern 1 o 2.

Trekant säger: Ärligt talat, du som träffat alla de stora, vem var den största besvikelsen (skitstöveln) och vem är den trevligaste (som du gärna fortsatt att träffa)?

   Peter Wennman säger: När jag gjorde kändisintervjuer råkade jag på ett par riktigt tråkiga typer, som Eros Ramazotti och Michael Stipe (stavar han så) i R.E.M. Men Halle Berry fick mig att smälta ner som en smörklick.

glitz säger: tycker mig märka att du tagit efter den engelska "tuffare" journalistiken,kul,stämmer det?

   Peter Wennman säger: Inte medvetet! Men jag kan mycket väl ha blivit påverkad.

BandyLarre säger: Tjena Peter. Jag undrar vad du tror om kvalserien i hockey? Vilka vinner den? Tack för din tid.

   Peter Wennman säger: Den blir ruggigt intressant! Träffade SSK:s Mats Hallin på torget i Södertälje i går och Malmös Osten Bergström på Arlanda, vi varf överens om att det blir en riktig rysare, bästa kvalserien nånsin.

Markus säger: Hej Peter! När kommer du med en blogg här på nätet? jag menar du håller ju betydligt högre klass humor mässigt än Laul(även fast hans blogg är oerhört läsvärd)

   Peter Wennman säger: Jag tycker jag har nog att göra ändå, min vän. Fattar inte att folk orkar hålla på och blogga!

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)

ARTIKELN HANDLAR OM