I semi – tack vare egna superpubliken

Stödet i Scandinavium håller högsta Europa-klass

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Toppubliken. Fröunda har ett hemmasnitt i högsta Europa-klass – ett stöd som förstås även lyfter laget på isen. I kväll tog sig Frölunda till semifinal.
SPORTBLADET

Strax före nedsläpp kom beskedet att Frölunda har det tredje bästa publiksnittet i Europa.

Sedan sjöng 12 044 fram laget till semifinal.

4–1 mot Brynäs väcker nya drömmar om guld i Göteborg.

På torsdagen kom beskedet från det Internationella ishockeyförbundet att Frölunda har Europas tredje bästa publiksnitt. Snittsiffran i Scandinavium var för grundseriens 25 hemmamatcher 11 682 åskådare per match. Snittsiffran i Scandinavium är svenskt "all time high".

Det visade man ytterligare på torsdagskvällen. Scandinavium var utsålt i den fjärde matchen mot Brynäs i hockeyslutspelet.

Scandinavium kokade

De röd-vita Frölundaspelarna visade publiken sin uppskattning genom att chockstarta matchen. Martin Plüss nätade i första anfallet efter 51 sekunder och Scandinavium kokade.

Frölunda fortsatte spela kontrollerat men i ett lägre tempo. Det bjöd in Brynäsarna och Mathias Månsson kvitterade till 1-1 efter halva första perioden.

Då höjer Frölunda tempot igen och drar ifrån Både 2-1, av Peter Högardh, och 3-1, av Magnus Kahnberg, kommer inom 19 sekunder. Där får "Honken" nog och lämnar kassen till förmån för Markus Korhonen.

Brynäs inleder den andra perioden bättre. Man visar att man är hungriga och höjer tempot. Det vill till att man håller tätt och får ett mål framåt.

Boork: Vi ger Frölunda en lätt resa

Efter 5.40 i andra får dock ett friskt satsande Brynäs Martin Öhrstedt utvisad. Markus Seikola skjuter ett skott som ramlar in bakom Korhonen via Molins skridsko efter 7.15.

Brynäs biter ihop och krigar vidare. Man fortsätter att åka skridsko och kämpar för att få mål. Frölunda spelar dock samlat. Ska Brynäsarna göra mål ska man komma förbi fem man.

- Vi ger Frölunda en relativt lätt resa, sa Brynästränaren Leif Boork inför tredje perioden till Canal Plus.

Frölunda visar i tredje perioden att man är det bättre laget och spelar av sista perioden som slutar mållöst trots ett hårt kämpande Brynäs. Brynäs slutade aldrig åka skridskor och kämpade till slutsignalen.

Rekord-publiken fick se en match med noll tolerans från domartrion. Lärking hade siktet inställt på en fair-play match.

Tobias Ivarsson