Anette fixade ny svensk curlingmedalj

SPORTBLADET

PINEROLO.

Det krävs en Anette för att det ska bli svensk medalj i curling.

I OS fixade Norberg guld – i går såg Wilhelm till att det blev brons.

Anette Willhelm jublar.

Den första – och enda – svenska medaljen i paralympics kom i culing sedan Sverige besegrat Norge med 10-2 i bronsmatchen, dessförinnan hade det svenska laget förlorat semifinalen mot de regerande världsmästarna Storbritannien med 7–2.

Värda ett brons

– Vi trodde verkligen att vi skulle ta oss till final, men britterna var bättre. Mot Norge kände vi att vi inte ville bli fyra i ett mästerskap till, säger Anette Wilhelm, 33.

– Vi är absolut värda ett brons och har spelat upp oss under turneringen. Jag tror att det hjälpte oss i de sista matcherna att vi spelat ojämnt tidigare, det har gjort att vi vet att man aldrig kan slappna av.

Bara två lag

Redan 1999 var hon tillsammans med skippern Jalle Jungnell i Schweiz för att tillsammans med värdnationen och Storbritannien ta fram reglerna till den nya grenen rullstolscurling och nu går tankarna vidare till VM på hemmaplan nästa år.

– Förhoppningsvis kan detta hjälpa oss att få fler spelare, det finns bara två lag i Sverige. Kanske kan vi även få bättre träningstider, säger Anette Wilhelm.

Målsättningen för den svenska truppen är nådd - det blev en medalj i curling.

Tacka Anette för det.

Anna Andersson (anna.c.andersson@aftonbladet.se)

ARTIKELN HANDLAR OM