Svensk pallplats i sprintstafett

SPORTBLADET

Sapporo

Britta Norgren och Anna-Karin Strömstedt tog sin första pallplats i världscupsammanhang i sprintstafetten i Sapporo.

Svenskorna slutade på tredje plats, klart slagna av ett överlägset Tyskland och tiondelen bakom Finland.

- Vi är väldigt nöjda över att vi hade kraften att ta en pallplats, sade Norgren.

Foto: SVT
Här faller Peter Larsson i ledning.

Även Charlotte Kalla och Emelie Öhrstig tog sig till final men slutade sist.

På herrsidan blev dock sprintstafetten ingen höjdare. Peter Larsson ramlade i ledning och tillsammans med Thobias Fredriksson blev det i stället en tionde plats. Jörgen Brink och Mikael Östberg slutade på 13:e plats.

Damerna körde 6x1 km och tyskorna Evi Sachenbacher Stehle och Claudia Künzel var överlägsna och vann med 14,4 sekunder före Riitta Liisa Lassila och Pirjo Manninen. Finländskorna var en tiondel före Norgren och Strömstedt. Manninen var aningen starkare än Strömstedt i spurten men svenskorna var inte alltför nedslagna över det.

- Det är min första pallplats i karriären och för Anna-Karin också. Så vi är väldigt nöjda, sade Britta Norgren.

På herrsidan, som körde 6x1,2 km, blev det italiensk seger genom Loris Frasnelli och Cristian Zorzi. Men det blev en dramatisk slutstrid mellan italienarna och Johan Kjölstad och Eldar Rönning, Norge, och det krävdes målfoto innan segraren kunde koras.

- Jag känner för Peter Larsson som ramlade på sista varvet, men jag är säker på att "Zorro" (Cristian Zorzi) kunde ha vunnit ändå, sade Frasnelli som tog sin första pallplats i karriären.

Sammanlagde världscupsegraren Tobias Angerer, Tyskland, blev tillsammans med Axel Teichmann trea, 3,4 sekunder bakom Italien och Norge.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM