I vilket hål försvinner sponsorspengarna?

SPORTBLADET

Christina Jutterström, i vilket chefslönehål försvinner alla sponsorspengar?

Frågan är högaktuell för alla svenska fotbollsfans. Allsvenskan startar om två veckor och något ”Fotbollskväll” blir det inte.

Detta trots att SVT:s vd Christina Jutterström offentligt uttalat att sportvisningarnas sponsorsinkomster ska användas till att köpa in idrottsevenemang av stort nationellt intresse. En kategori allsvenskan i fotboll borde räknas in under, eller?

I stället gör SVT som Hasse och Tage en gång skaldade, ni minns ”Rostig skruv mot en leksaksbil”.

För så har SVT tänkt. ”TV4 får en del sport vi har rätt till mot att fyran köper rätten till ”Fotbollskväll” och sedan skänker programmet till oss”.

Möjligen blir det ”Fotbollskväll” i augusti. Och om, några höga förhoppningar på programmet har jag inte, senast det begav sig var det mest mössan i handen och bugningar så djupa.

Men vare sig det blir si eller så, SVT-sporten är ekonomiskt på dekis och, ja, kanske inte fullföljer skyldigheterna i avtalet med staten om allsidig och bred bevakning. Om man nu inte därmed menar Jihde och Rippe?

Chris Härenstam, luvan din som klädde knoppen när du pausintervjuade i damernas SM-bandyfinal, vilken nostalgi. Tanken gick direkt till Arne Hegerfors, då reporter, och snömatchen i Gelchenkirchen 1973.

Det norska fotbollsavtalet ekonomiska höjd fick TV2 Norge att skrota sin planerade sportkanal. Om det svindlande spelet som förde dit har Björn Taalesen, sportchef på TV2 Norge, skrivit en bok. Vem blir först med en bok om det svenska tv-avtalet?

Sportexpressen, grattis till ettårsdagen! Många korpar kraxade, men för att vara ett lågbudgetkoncept så finns det inget att skämmas för. Ja, det ska då vara studion, speglarna i bakgrunden lockar till skratt och – sluta låtsas att kommentatorerna är på plats när de sitter i Stockholm.

Vintersporterna rasar ut, hoppas snön också gör så. Hoppas också det blir allsvensk fotboll i tv. Eller för att travestera Baloo när han i ”Djungelboken” rycker Bagheera i svansen; ”Come on Lars-Åke”.

Frank Östergren