Fransson storspelade i Linköping

3-1 till Linköping mot Luleå

SPORTBLADET

När Fredrik Norrena inte kunde vakta Linköpingskassen för att hans fru skulle föda hoppade Jonas Fransson in. Och som han gjorde det.

Linköping vann med 3-1 och leder med 3-2 i kvartsfinalserien.

Efter drygt 52 minuter kom Vladimir Machulda och Lubos Bartecko i en två mot en-situation. Den sistnämnde hittade rätt bakom Fransson.

Men säg den glädje som varar för evigt.

Bara en minut efter Luleås kvittering klippte Tim Eriksson till och gav Linköping en ny ledning med 2-1.

Här fick en match som varit sömnig och trött en liten tändning och de sista sju minuterna var de mest underhållande under hela matchen. Tempot höjdes och spelet gav chanser åt båda håll.

Renberg fick kliva av

Fredrik Emwall drog det längsta strået och visade att Linköping har varit lite vassare i kvällens match. Med en minut kvar blev Emwall matchhjälte när han gjorde 3-1 och punkterade matchen.

- Jag har haft lite chanser på sistone och missat dem. Så det var skönt att avgöra nu, sa Fredrik Emwall till Canal Plus efter matchen.

Luleå gjorde en chansning och lät revbensskadade Mikael Renberg spela lite över en och en halv period. Där tog det dock slut och han ruskade på huvudet och åkte av isen.

- Vi lyckas ju kvittera och hoppas att hålla det. Då hade vi nog tagit det här. Men det gör vi ju inte. Det kommer bli en mycket intressant match på tisdag, avslutar den revanschsugne Luleåtränaren Slavomir Lener.

Tobias Ivarsson