Till slut kunde jag slappna av

Jonathan Jeppsson: Det var hårda bud i går

SPORTBLADET

Det var hårda bud i går. Det var ingenting för mesar. I Hockeykväll satt Wikegård och tyckte att slutspelet, trots slagsmål och skador, var alldeles för snällt. De olyckliga tacklingarna var just bara olyckliga och hade ingenting med själva hockeyn att göra. Nä, man åker mest och skaver, tyckte Wikegård.

Leksand var dessutom alldeles för klent.

Sen gick väl Wikegård hem, svalde tre råa ägg, gjorde 23 armhävningar på en arm, åt mjukost direkt från tuben, nej, förlåt, åt HÅRDost med tub och allt, bara rakt in.

Svenska folket höll dessutom med honom - 70 procent tyckte att slutspelet var alldeles för snällt.

Det var hårda bud.

Och från England visades bilderna på hur Mourinho hetsade sina spelare och publiken till att slåss, vilket de gjorde och sedan hetsade den utvisade Gallas upp publiken så att den naturligtvis var tvungen att storma planen och slåss inbördes.

Hårda bud, som sagt.

Som om inte det vore nog - och för att inte karikatyren av manligheten skulle bli för uppenbar - så rapporterade en av sportsändningarna om att Eunice Barber bitit två poliser under kravallerna i Frankrike.

Men Barber - som vi ju i och för sig alla vet är helt igenom ond - hade gjort en motanmälan där hon hävdade att hon blivit utsatt för övervåld av poliserna och så var vi där igen - hårda bud.

En manlighet med en mask som inte får tappas.

Men till slut anmäldes en avvikande åsikt från självaste matriarkatets hemland - Italien.

I TV4-sporten uttalade sig Roma-tränaren Spalletti.

Han pratade om sin spelare De Rossi, som erkänt att han tagit med handen. Han pratade om känslighet.

"Genom att använda sig av känslighet och förstånd", sa Spalletti, hade De Rossi bidragit till att hela den sargade fotbollen.

Och jag snörade av mig boxhandskarna, la ifrån mig rubanken som jag i testosteronstinn frustration helt planlöst bearbetat en furubräda med. Och slappnade av en sekund.

BÄST

SÄMST

Jonathan Jeppsson