Anja opererad i dag – första rapporterna positiva

Anders Pärson: Det var glädjande

SPORTBLADET

Anja Pärson opererades i dag i Vail.

Det första beskeden efteråt är positiva.

– Det var trots allt ett glädjande besked, säger Anders Pärson i ett pressmeddelande.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Opererad i dag. Anja Pärson opererades i dag i Vail – och de första rapporterna tyder på ett lyckat ingrepp. Det räckte med ett mindre ingrepp och rehabiliteringstiden bedöms till mellan åtta och tolv veckor.

Sportbladet mötte i går en dämpad Anja Pärson som rest till Vail Valley Medical Center mitt i Colorados berömda skidparadis för att opereras av knäspecialisten Richard Steadman och hans amerikanska kollega William Sterett.

Strax före klockan 18.30 svensk tid i dag kom de första rapporterna från skidförbundet.

– Anja hade en färsk broskskada i vänster knäled med lösa broskbitar och inflammation, säger svenske läkaren Håkan Alfredsson i ett pressmeddelande.

Räckte med ett mindre ingrepp

Alfredsson finns med i teamet i Vail och närvarade vid operationen.

– Det åtgärdades med ett mindre ingrepp där man försöker stabilisera det skadade området, för att försöka minska risken för en större skada i framtiden. Man tog även bort lösa broskbitar i knäleden säger Alfredsson.

Rehabiliteringstiden uppskattas ligga mellan åtta och tolv veckor.

Anja Pärson pappa Anders är försiktigt positiv i sina första kommentarer:

– Det var trots allt ett glädjande besked, säger Anders om att det räckte med ett mindre ingrepp i knät.

- Om nu rehabiliteringen går okej under de kommande 8-12 veckorna och att Anja blir smärtfri kanske hon kan fortsätta rehabiliteringen på snö i slutet av juli.

Teamet Pärson vaksamt

Teamet runt Anja har en lång väg att vandra, men dagens besked tyder på att planen inför VM-säsongen 2007 inte behöver rubbas allt för mycket.

– I så fall hoppas vi kunna köra normal träning i höst fram emot tävlingen i Sölden. Vi kommer att vara särskilt vaksamma på knät och undvika höga hopp störtlopp, säger Anders Pärson.

Anders Burström