En kväll med total öken i tv-tablån…

SPORTBLADET

Med över 40 olika tv-kanaler i utbudet borde vilken kväll som helst vara fixad. Tycker man.

Om jag tidigare haft svårt att veta vilket program jag ska titta på har det i 99,9 procent av fallen berott på att det sänds alldeles för mycket bra tv samtidigt.

I går var situationen motsatt. Total öken. Tionde gången jag lusläste tv-tablån fann jag samma sak som första. En tv-kväll under förväntningarna, lika trist som tio minus och snöstorm i mars.

SVT 1: Ingenting före innan kvällens höjdpunkt; paråkningen och isdansen 23.10.

SVT 2: På den fronten intet nytt. Sportnytt 22.03 är ju redan givet.

24: Innebandy vid 19. I brist på annat borde jag ge det en chans trots att innebandy är en av de sporter jag absolut inte förstår att uppskatta.

TV 4: Efter Sportnytt i SVT är min tumme programmerad att trycka två gånger på fjärrkontrollen för att komma till Sporten i fyran. Så inget nytt där heller.

TV 4 Plus: Trav. Nja, hade jag spelat så kanske.

Eurosport: 18.30 bjuds det på isdans. Kolla eller inte? Kolla lite och invänta sammandraget i SVT 1!

Eurosport 2: Yes! Sverige–Skottland i curling vid 17. Okej, här är Eurosport. Då borde Eurosport 2 rimligen finnas i närheten. Va, har vi inte den? Just det, jag valde ju TV400 (som jag för övrigt kollat på noll gånger sedan vi skaffade kanalen) som tillval i stället.

Canal+Sport: Premier League 21.15. Inte direkt vad mitt sportbegär skriker efter just nu, men tillfälligt kan Manchester United nog tysta det.

Visat-kanalerna: Ytterligare tre kanaler som vårt tv-utbud inte innefattar.

Till slut blev det en helt okej tv-kväll. Den kommer inte gå till historien som den bästa eller mest minnesvärda, men med all säkerhet inte heller som den sämsta.

Jag gav innebandyn mellan AIK och Warberg en chans, och fann det totalt ointressant. På sportbladet.se beskrevs matchen som tempofylld och dramatisk. Jag kände ingenting och inser att innebandy helt enkelt inte är min sport.

I SVT och TV 4 malde den lätt uttjatade följetongen SOK vidare.

Nu väntar konståkningen i SVT. Och jag är säker på att den kommer göra kvällen lite mer värd att minnas.

Emma Suslin