”En av de bästa matcher man kan få”

Fröjdfeldt dömer Ljungbergs Arsenal mot Zlatans Juventus

SPORTBLADET

Drömmen blev verklighet för Peter Fröjdfeldt.

På tisdag dömer han kvartsfinalen i Champions League mellan Fredrik Ljungbergs Arsenal och Zlatan Ibrahimovic Juventus.

– Jätteskoj. Klubblagsmässigt är det en av de bästa matcher man kan få, säger "Fröjden" till Svenska Fotbollförbundet.

PÅ väg uppåt Peter Fröjdfeldt får allt större förtroende. På tisdag dömen han svenskmatchen på Highbury mellan Arsenal och Juventus.

Efter kanoninsatsen på San Siro i Champions League-matchen mellan Inter och Ajax har det snackats om att Fröjdfeldt skulle få ett nytt uppdrag den här veckan.

– Det är knappt man tror det är sant. Får nog ta och nypa mig i armen, sa Fröjdfeldt till Eskilstuna-Kuriren i förra veckan sedan han fått veta att han var aktuell för matchen mellan Arsenal och Juventus.

Nu står det klart att Eskilstuna-domaren får förtroendet i den högintressanta svenskmatchen på tisdag.

Helsvensk kvartett

Det blir en helsvensk domarkvartett på Highbury bestående av huvuddomaren Peter Fröjdfeldt, assisterande domarna Kenneth Petersson och Stefan Wittberg samt fjärdedomaren Martin Ingvarsson.

Precis samma uppställning som på San Siro.

– Alla vet sina roller. Wittberg och Ingvarsson tjafsar ända fram till en kvart före matchstart. Då börjar den riktiga laddningen.

Trots framgångarna i Champions League blir det inget VM för Fröjdfeldt. Svenske domarbasen Bosse Karlsson har lobbat för att Fröjdfeldt ska få ta Anders Frisk plats som internationell domare, men fått nobben av Fifa.

– Eftersom jag aldrig varit med i gruppen kan jag inte vara bitter. Det hade varit värre om hade kommit med i gruppen och sen varit en av dem som åkt ut. Då hade det känts bittert.

Pierre Bokvist