Arsenal chockade Juventus

Vann med 2-0 – blek insats av Zlatan

SPORTBLADET

Arsenal spelade ut Juventus i kvällens Champions League-drabbning på Highbury.

Juventus rådde inte alls på hemmalaget som vann med 2-0 – och av Zlatan syntes inte mycket.

– Vi spelade precis så som vi vill spela, säger Arsenaltränaren Arsene Wenger till AP.

Det skapades få målchanser i den första halvleken, men de flesta av dem skapades av Arsenal. Med fem minuter till halvtid gick en av dem också in, när Francesc Fabregas snyggt dribblade förbi Lilian Thuram och satte bollen i nätet bakom en till synes överraskad Buffon. Bara sekunderna senare höll Thierry Henry på att slå in 2-0, men sköt strax utanför.

I början av andra halvlek gick Juventus ut något hårdare – men det gjorde även Arsenal. Och i den sjuttionde matchminuten kunde så Henry slå in 2-0, elegant framspelad av Fabregas.

Zlatan blek

Av Zlatan Ibrahimovic syntes inte mycket i matchen. Ett skott på mål i femtionde matchminuten, som dock inte ledde till några stora problem för Lehmann i målet.

Matchens sista minuter fick Juventus spela med nio man, sedan både Camoranesi och Zebina dragit på sig två gula kort. Varken de båda eller ex-Arsenalspelaren Vieira, som drog på sig en varning, får spela i returen på Stadio delle Alpi nästa vecka.

– Det är fortfarande mycket jobb kvar men vi har en bra chans. Vi har en stark sammanhållning i laget, avslutade Wenger från Highbury.

Daniel Wiklander

ARTIKELN HANDLAR OM