Det var en kväll vi sent glömmer

Emma Suslin: En så rafflande ishockeymatch spelas inte varje dag

SPORTBLADET

SVT 24 gick ut för fullt under kvalseriematchen mellan Södertälje och Skellefteå. En match som fick samma uppmärksamhet som vilket toppmöte i elitserien som helst.

Och det här blev en kväll som vinnarna, förlorarna och tv-tittarna sent ska glömma. En så rafflande ishockeymatch spelas inte varje dag, knappast inte ens varje vecka eller månad.

Niklas Wikegård, som höll en ovanligt låg profil i början av matchen och inte alls var lika underhållande som vi blivit bortskämda med, tog sig ju längre matchen led. Mot slutet av tredje perioden var han riktigt uppe i varv och sa att det var den bästa match han sett i år - inklusive under OS. Jag kan bara instämma. Den var förstklassig och höll tittarna på sträckbänken ända till sista sekunden.

Södertälje dominerade tredje perioden, men Skellefteå vann matchen och SSK:s tidigare ganska välasfalterade väg tillbaka till elitserien har nu förvandlats till en gropig och slingrig grusväg.

Att en match som betyder så mycket genomförs på ett helt juste sätt av båda lagen tycker jag är stort. Stor underhållning utan ojuste spel, tjurighet och fula tacklingar.

Alltid lika ödmjuka Magnus Wernblom gottade sig inte åt segern utan tyckte att Skellefteå hade tur som vann. Jag tycker att de var värda vinsten efter alla år de varit så nära att ta sig upp i elitserien.

I periodpaus bjöd Sportnytt i 24:an på ett charmig inslag om Henrik Larssons återkomst till Helsingborg. Det snidades Henke-staty i trä och i en återblick spelade en ung Henke innebandy med några barn. Inslaget kunde givit lite mer, men som underhållning i periodpausen var det lagom och småtrevligt.

Lite senare, i Sportnytt på tvåan, fortsatte SVT:s charmoffensiv med inslaget om Trinidad och Tobagos Nigel Henry som skrivit på för Kiruna FF i division 1. Trinidad och Tobago-Sverige. Smaka på det. Visst känns fotbolls-VM lite närmare nu.

Bäst

Sämst

Emma Suslin

ARTIKELN HANDLAR OM