Hon vill stoppa Tysons besök

”Fruktansvärt att bjuda in världens mesta kända våldtäktsman”

1 av 2 | Foto: BjöRN LINDAHL
En skymf Politikern Lotta Edholm kräver att Mike Tyson stoppas från K1-galan: "Att Paolo Roberto hyllar Tyson är en skymf mot alla våldtagna kvinnor. Det är förnedrande och oerhört provocerande, säger Edholm.
SPORTBLADET

Sportbladets avslöjande att Mike Tyson kommer till Sverige väcker starka reaktioner.

Nu kräver folkpartisten Lotta Edholm att han stoppas från K1-galan i Globen.

- Jag tycker det är fruktansvärt att man bjuder in världens mest kända våldtäktsman, säger hon.

I förrgår avslöjade Sportbladet att den tidigare tungviktsvärldsmästaren Mike Tyson kommer till Sverige och Globen i maj.

Där kommer han att döma en match under en kampsportgala.

Lotta Edholm, folkpartist och oppositionsborgarråd i Stockholm, är mycket kritisk till att galans arrangörer vill samarbeta med Tyson.

- Jag förstår inte hur de tänker, det visar på otroligt dåligt omdöme. På det här sättet skickar man ut signalen att det är okej att våldta, säger hon.

"En skymf av Paolo"

- Om arrangörerna har någon som helst moral så stoppar de hans medverkan.

Edholm är även kritisk mot den förre proffsboxaren Paolo Roberto som välkomnade beskedet om Tysons Sverigebesök.

- Att Paolo Roberto hyllar Tyson är en skymf mot alla våldtagna kvinnor. Det är förnedrande och oerhört provocerande, säger Edholm.

Paolo Roberto själv är upprörd över utspelet.

- Jag försvarar inte Mike Tyson på något sätt. Jag tycker det han har gjort är avskyvärt, jag tycker våldtäkter är avskyvärt och jag tycker det är avskyvärt av Lotta Edholm att försöka plocka politiska poäng på det här sättet, säger han.

"Ingen bra förebild"

Kasra Ashami är en av arrangörerna till K1-galan i Globen:

- Lotta Edholm har rätt i att en våldtäktsman inte är någon bra förebild, men vi har sett till det Mike Tyson har presterat sportsligt. Det är fortfarande inte helt klart att han kommer hit och vi kommer att ta hennes åsikter i beaktning när vi tar ett definitivt beslut, säger han.

Janna Roosch Haraldsson