Fabio Capello måste vara skräckslagen

Kristina Kappelin: Gossarna är ju inte i form

SPORTBLADET

I Champions League är läget nu som i ligan, fast tvärtom. Inter har störst chans att gå vidare, Milan mitt emellan och det stolta Juventus ligger riktigt risigt till"

Foto: AP
Matchen mot Arsenal gav Fabio Capello en hel del att tänka på.

Med sedvanligt diktatoriska takter sa Fabio Capello i går att det är förbjudet att tala om Arsenal.

Så nu vet ni det.

Capello låtsas alltså som om det enda han tänker på just nu är Treviso.

Han måste vara skräckslagen inför denna rackans obehagliga motståndare.

Men det är ingenting mot hur det känns i Treviso. Klubbens ägare säger att Treviso omöjligt kan vinna mot Juventus i kväll. Faktum är att klubben är på väg tillbaka till Serie B med stormsteg.

Psykologiska problem?

Men Capello gör rätt i att tvivla. Det är alltid farligt att underskatta motståndaren. Matcher som verkar lätta på pappret blir lätt en mardröm. Om Juventus skulle förlora mot Treviso kan vad som helst hända, även i ligan.

Och gossarna är ju inte i form. Sedan i onsdags kväll har Italien 58 miljoner fotbollsexperter tävlat om att söka orsakerna till varför Juventus spelade så uselt mot Arsenal, som ju faktiskt bara ligger sexa i engelska ligan.

Tolkningarna är huvudsakligen två. Den ena utgår ifrån att problemen är psykologiska. Juventus får stora skälvan i Champions League. Pressen är för hård. Pavel Nedved säger att Juventus behöver en full arena och en (nykter?) psykolog för att ta sig ur sin blockering.

Den andra tolkningen går ut på att spelarna är trötta.

Förr eller senare måste det komma en dalgång efter en sådan otrolig säsong som Juventus har spelat hittills.

Sportpressen hackar ganska hårt på Zlatan som beskrivs som mör och långsammare än vanligt. Vieira har varit en besvikelse för Juve från början till slut.

Capello väntas låta några storspelare vila i dag, för att ställa upp ett lite fräschare lag i returen mot Arsenal på Delle Alpi. Lik förbannat fattas Camoranesi, Zebina och Vieira som är diskade och Del Piero som är skadad. Juventus får ta hjälp av Turins alla magiska kraftfält för på onsdag krävs det snudd på ett mirakel, närmare bestämt 3-0, för att klubben ska vidare i Champions League.

Inter jagar revansch i Europa

På Inters träningsanläggning är det för en gångs skull riktigt uppsluppet. I kväll blir det sicilianskt besök på San Siro. Inter möter Messina hemma och det borde inte bli särskilt krävande. Och Inter leder ju bland italienarna i Champions League efter sin 2-1-seger hemma mot Villarreal.

Plötsligt ser "lo scudettos" eviga förlorare Champions Leagues storörade buckla glimma för sin inre syn.

Vilken revansch på Juventus och Milan att vinna i Europa!

Men ännu är det långt kvar, både i Champions League och i ligan. Roberto Mancini ser lite jagad ut, som om han undrade var oturen ska dyka upp den här gången.

För inte kan den väl vara helt borta, eller?

Det gäller att gardera sig. Inter måste vinna mot Messina så att inte avståndet till Milan ökar. Målet i ligan är fortfarande andraplatsen. Returen mot Villarreal går i Spanien på tisdag. Måtte Adriano och Martins vara lika pigga som sist.

Martins är en frisk fläkt, både på plan och utanför. Han är den han är, punkt och slut. Att intervjua honom är som att intervjua Stenmark, fast värre. För Oba Oba är inte bara blyg. Han är vettskrämd. Ögonen irrar som han väntade på en smärre katastrof. Till exempel att han måste säga något.

De gamla herrarna på Milanello har det nog bäst av alla. Den italienska sportpressen häcklar Milan för den höga medelåldern, men jag är beredd att försvara Billy Costacurta och Paolo Maldini ett bra tag till.

Gentlemannaklubbens ledare Ancelotti, låter nästan alla sin viktigaste spelare vila i dag mot Lecce.

Kanske lite riskabelt, för Lecce är en storklubbsdödare och har alltid varit det. Men även Milan satsar stenhårt på Champions League.

Fjolårsfiaskot svider än. De spelade oavgjort borta mot Lyon i onsdags. På tisdag måste de vinna på San Siro.

Kristina Kappelin ([email protected])