”Vadslagning vanligt bland Premier League-spelare”

Cascarino anklagar Englands fotbollselit

SPORTBLADET

Spelare i Premier League spelar på varandras matcher.

Det hävdar före detta stjärnanfallaren Tony Cascarino.

– Hälften av spelarna sysslar med vadslagning i den egna ligan, säger han till News of the World.

Tony Cascarino, 43, har ett långt förflutet i olika klubbar i Premier League och franska ligan. I dag försörjer han sig på spel, framför allt poker.

Spel är vanligt bland Premier League-spelarna, säger han. Och eftersom många av dem tjänar enorma belopp, så satsar de också betydande summor.

Insider-tips

De har råd att förlora en del, men problemet uppstår när de spelar på varandras matcher – och ger varandra insider-tips om laguppställningar och dagsform.

– Så här fungerar det, säger Tony Cascarino: Laget äter lunch tillsammans och tränaren berättar dagens laguppställning. Sedan ringer de sina kompisar i andra lag och ger dem tips.

– Det ger dem ett övertag hos vadslagningsbyrån.

Enligt Tony Cascarino är inte Premier League-spelarna så dumma att de spelar på sina egna matcher - kom det ut skulle det kunna innebära slutet för deras karriärer. Men även att använda sig av insider-kunskap och spela på andra Premier League-matcher är strängeligen förbjudet enligt den engelska fotbollförbundet FA:s stadgar. Liksom att ge utomstående sådan information.

Satsade 200 000 pund

Tony Cascarino berättar om en Premier League-spelare som satsade 200 000 pund, 2,6 miljoner kronor, på att Bolton skulle slå West Ham när lagen möttes i ligaspel nyligen. West Hams tränare Alan Pardew lät ett antal av sina spelare stå över den matchen för att vara utvilade till mötet med just Bolton i FA-cupslutspelet några dagar senare.

Bolton vann övertygande med 4-1. Premier League-spelaren inkasserade 220 000 pund.

FA säger till News of the World att de är redo att undersöka Tony Cascarinos uppgifter.

– Om Cascarino har några konkreta bevis rörande spelare som bryter mot reglerna så är vi beredda att granska dem, säger FA:s talesman Adrian Bevington.

Daniel Wiklander