Premiärelvan

Linderoth bänkar HIF-dödaren Zengin: ”Han blir en joker”

SPORTBLADET

Sist lagen möttes på Söderstadion var Erkan Zengin matchens stora dominant.

Men i kväll bänkas supertalangen till förmån för Petter Furuseth Olsen.

– Petter är i bättre form, säger Hammarby-tränaren Anders Linderoth.

U21-landslagsmannen Erkan Zengin slog igenom med dunder och brak i fjol, men var aldrig så bra som mot just Helsingborg. Mötet på Olympia vann visserligen HIF med uddamålet, men det var Erkan som ständigt hotade HIF-försvaret på sin högerkant. Och i returen lekte Bajen sönder HIF, seger 6–2 efter två mål av Erkan som var matchens lirare.

Men i kväll får han alltså inleda matchen på bänken.

– Det handlar inte om några taktiska avvägningar, Petter är helt enkelt i strålande form just nu, det är det som avgör. Erkan kommer mer och mer, men har haft en del skador på försäsongen. Vi får använda honom som en joker, säger Anders Linderoth.

”Vill spela”

Erkan Zengin är besviken, men inte förbannad.

–?Klart att jag vill spela, särskilt som det gick så bra mot Helsingborg förra säsongen. Men Anders gör rätt som väljer den han tycker är i bäst form. Jag får hoppa in och göra mål i stället, säger han.

På vänsterbacksplatsen får nye islänningen Gunnar Thor Gunnarsson chansen från start. Det betyder att Joachim Jensen bänkas och att Max von Schlebrügge och Pétur Marteinsson spelar från start i mitten.

– Pétur och Jocke är väldigt lika som spelare: stora, tunga och bra på huvudet. Vi behöver Max snabbhet mot Helsingborg, säger Anders Linderoth.

Så spelar Hammarby i kväll

David Tanentsapf