”Han är alltid bäst när det gäller”

Storstjärnans rygg höll – George Rimarcdi förde Fyrisfjäder till sjätte guldet

SPORTBLADET

Fyrisfjädern är den stora dominanten i svensk badminton.

På tisdagen säkrades Uppsalaklubben sitt sjätte lag-SM-guld på 2000-talet.

– Vi har toppen men framförallt en fantastisk bredd, sade tränaren Niclas Johansson i guldyran efter segern mot Göteborg.

Så sent som på måndagskvällen var det osäkert om storstjärnan George Rimarcdi överhuvudtaget skulle kunna spela den andra finalen.

Men ryggen höll. Den orkade till och med bärga guldet i kvällens sjätte match, där indonesen säkrade guldet genom seger mot Kristian Karttunen.

– Vi är ett bättre lag och mycket starkare, summerade Rimarcdi efter matchen.

Låsningen i ryggen var inget som kunde stoppa honom i hans sjunde raka final under 2000-talet. Och som sig bör fick han alltså avgöra.

– Ja, jag vet inte hur många finaler just han har avgjort. Han är alltid bäst när det gäller och jag tror han ville bjuda publiken på lite också, sade Niclas Johansson angående att det trots allt blev riktigt jämnt i matchen och att Rimarcdi låg under med 2–6 i andra set.

Nyckeln var annars den lovande ryskan Anastasia Kudinovas seger i singel mot rutinerade Johanna Persson. 20-åringen vann i två raka set, 11–8, 11–9, efter att även hon vänt till seger i andra set.

– Det var en liten chansning att sätta henne i den matchen men hon gör det kanon. Det var spiken i kistan.

Ytterligare ett bevis på bredden i laget som varit avgörande under säsongen. Övriga i laget som vann guldet var Iman Sodikin Irawan, Elin Bergblom, Christine Pettersson, Björn Fredriksson, Richard Eidestedt och Andi Hartono.

Sportbladet.se, TT

ARTIKELN HANDLAR OM