Sportbladets Peter Wennman listar de som förtjänar det

SPORTBLADET

1 Claes Borgström

Det finns många länder med märkliga lagar. I Tyskland, till exempel, är det fullt tillåtet med prostitution och bordeller. I Saudiarabien har kvinnorna ett helvete på andra sätt. Vi har handel och affärer med en mängd nationer som inte svarar upp mot en del av våra svenska värderingar. Trots att vi vet att dom har fel och vi har rätt. Eller hur? Så vad gör regeringen? Vad gör politikerna? Hur visar alla organisationer för jämställdhet och orättvisor sitt missnöje? Ehh...genom fotbollslandslaget, förstås. Vilken genialisk idé att protestera mot den kvinnliga slavhandeln genom att låta Sverige bojkotta fotbolls-VM. Åh, så rädda världens hallickar skulle bli. Och tyskarna skulle förstås skriva om sina lagar. Tror ni inte? Nähä. Vi får i alla fall medge att JämO, Claes Borgström, lyckats skapa viss uppmärksamhet kring sig själv. Är man brorsa till Anette Kullenberg så är man.

2 Paulinho

En brasse är alltid en brasse och efter Paulinho Guaras två mål för Bajen i går kväll glöder Söders bröder redan från start i fotbollsallsvenskan.

3 Andreas Pihl

Linköpings jätteback är enligt alla tillförlitliga uppgifter en snäll och trevlig karl, men vad skulle du säga om din dotter kom hem med honom? Ge mannen en rakhyvel och nya tänder. Eller en roll i ”Prison Break”.

4 Kevin Kyle

Sunderlands skotske landslagsman fick skållhet mjölk över sina ädlaste delar när han lagade mat åt sin lille son Max. Snoppen blev så illa bränd att han inte kan spela fotboll på veckor. Han uppges nu gå mycket hjulbent. Det är ingenting att skratta åt. Egentligen. Men lite. Ändå.

5 Karrie Webb

Jag kan vara väldigt elak ibland och här erkänner jag: det finns ingen idrottstjej jag tycker sämre om än den australiska golfstjärnan. Hon är en sur subba, kort och gott. Att hon slog Annika Sörenstam och kompani i årets första major var det sämsta som kunde hända för damgolfens image.

6 Kortbane-VM

Jajjamen, det är redan dags för ett sim-VM igen. Kort bana nu. I Shanghai. Känner ni hur det kryper i kroppen av spänning och förväntan? Hur man knappt kan bärga sig till SVT:s sändningar i kväll, då Staffan Lindeborg ska försöka lura i oss att detta är ett stort och viktigt mästerskap?

7 Maria Näsström

Var på dambasket i måndags, såg tvillingsystrarna Eldebrink i Telge Energi spöa Luleå med 85–82. Fick se en riktig bollartist på köpet: Luleås Maria Näsström, 29 poäng. Vilken lirare! Sverige är snart för litet för henne.

8 Fredrik Ljungberg

För andra året i rad framröstad som de homosexuellas favoritspelare i gaytidningen Attitude. Jag är en av få som verkligen frågat Freddie rakt ut om han är gay. Han sa nej.

10 Thomas Hedlund

Detta är allsvenskans bäst bevarade hemlighet: på lediga stunder dyker Milans Jaap Stam upp i Gefle IF:s backlinje under namnet Thomas Hedlund. Och är precis lika bra som vanligt.

Veckans spaning:

Med tanke på alla nyfödda bebisar som ligger och skriker hjärtskärande på alla flygplan numera, torterade av smärtan i öronen, undrar jag om det är nåt slags vetenskapligt experiment som pågår? Eller har föräldrar blivit dummare på senare tid?

För övrigt

Pendeltågen till Södertälje – nu även med sprängladdningar.

Tidningen Journalisten har lovat att börja skriva mer om sportjournalistik. Mycket riktigt dök det upp en artikel i det senaste numret. Den handlade om...ja, gissa...att tjejerna i Örebros volleyboll inte fick lika mycket utrymme som killarna på sportsidorna. Det var verkligen precis den typen av fräscha inlägg jag efterlyste.

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM