Ursinniga fans angrep Interspelare

Zanetti skadades i huvudet

Foto: AP
SPORTBLADET

Maskerade supportrar angrep Inters spelare på flygplatsen i Milano.

Mittfältaren Cristiano Zanetti skadades i huvudet.

– Vi kan inte acceptera att besvikelsen förbyts i våld, sa Inters president Giacinto Facchetti efter attacken.

Inters supportrar har länge närt besvikelse med att deras lag inte presterar så bra som de skulle önska. Senaste ligaguldet vanns 1989, och de lokala rivalerna AC Milan har på senare tid lyckats bättre överlag, både i Serie A och ute i Europa.

Inte nog för fansen

Inter slogs ut ur Champions League i tisdagens kvartsfinalmatch mot Villareal, men ligger för närvarande bra till i Serie A, och vann lördagens match mot mittenlaget Ascoli med 2-1.

Det var inte nog för vissa fans. När Interspelarna anlände till Malpensa-flygplatsen i Milano sent på lördagskvällen överöstes de med glåpord. ”Ni vinner när det inte räknas” ropade fansen.

Maskerade män till attack

På parkeringsplatsen utanför attackerade maskerade män spelartruppen och Cristiano Zanetti skadades i huvudet.

Även när spelarna anlände från Spanien efter förlusten mot Villareal väntade aggressiva fans. Och nu har alltså protesterna övergått i fysiskt våld.

Inters president Giacinto Facchetti fördömde våldet mot spelarna.

– Vi kan inte acceptera att besvikelsen förbyts i våld, sa han enligt AP.

Som en markering mot våldet sköt ärkerivalerna AC Milan upp dagens match mot Chievo på Stadio Giuseppe Meazza tio minuter. En match Milan för övrigt vann med 4-1, vilket gör att de petar ner Inter till en tredjeplats i tabellen. Två poäng skiljer de båda Milanolagen nu, och på fredag möts de i ett derby som har alla utsikter att bli mycket laddat.

Daniel Wiklander

ARTIKELN HANDLAR OM