Inget tv-avtal – men derbyt sänds ändå

Massmedialt tryck gjorde sändningen klar

SPORTBLADET

Sju minuter före start av derbyt mellan Djugården och Hammarby var det fortfarande inte klart med något tv-avtal för allsvenskan.

Ändå beslutade man att sända matchen.

De dramatiska förhandlingarna om ett tv-avtal för allsvenskan drog ut på tiden och det såg inte ut som om man skulle vara klara till matchstart i Stockholmsderbyt.

Det var man inte heller, men Canal+ och Kentaro beslutade ändå att matchen skulle sändas. En som man uttryckte det, goodwill-gest, med tanke på det stora massmediala och allmänna intresset.

– Eftersom Canal+ har förberett sändning ikväll och har bemanning på plats, väljer vi att sända matchen då vi getts tillstånd från Kentaro. Att vi sänder matchen ikväll gör vi för våra abonnenter och för alla fotbollsfans. Jag vill dock förtydliga att vi med denna sänding inte kan garantera en fortsättning innan ett avtal med Kentaro och fotbollsförbundet är överenskommet och undertecknat, säger Peter Harrysson, sportchef på Canal+ i ett pressmeddelande.

Det förhandlingarna gäller är rätten att sända alla allsvenska matcher utom den lördagsmatch som Tv4 redan köpt i en tidigare uppgörelse.

Förhandlingarna gäller också eventuella pay per view-sändningar i diverse kabelnät samt svenska fotbollslandslagets matcher på hemmaplan.

Sportbladet.se ([email protected])