AIK-fansen har det värst av alla

Jonathan Jeppsson: …strykgäng som Gefle, Gais och Öster gör sig inga illusioner

SPORTBLADET

Prövningens tid fortsätter.

Man blandar bark i brödet. Monterar fast ett gengasaggregat på bilen. Byter ut gummidäcken på cykeln mot kork.

Och har man riktig tur får man se sitt allsvenska lag flimra förbi på kvällens sportutsändning.

Själv spelar jag naturligtvis harpa efter att ha fått se mitt favoritlag spöa Örgryte under minst en minut i de respektive sportsändningarna.

Man ska skatta sig lycklig – det finns de som har det mycket värre.

Göteborgsfansen till exempel. De fick nöja sig med ett par sekunder i Sportnytt, sen var den måndagskvällen slut.

Bara att blåsa ut fotogenlampan.

Men frågan är om inte AIK-fansen har det värst av alla. Jag menar, vanliga strykgäng som Gefle, Gais och Öster gör sig inga illusioner. De är glada över vad de får.

Men AIK-fans har ju en självbild bara snäppet under Mourinhos. De ser sig inte som nykomlingar, snarare som några som ska vara med däruppe bland de andra tre.

Alltså de tre Barcelona, Arsenal och Milan. Det måste vara dubbelt tufft att inte kunna följa sitt lag via tv när man nu slår till och piskar upp Öster med 4-0.

Och i går var det värre än någonsin.

I SVT försvann de ljudet på femtonsekundersinslaget från Öster-AIK . Christer Ulfbåge fick snabbimprovisera ihop något om ett tveksamt mål. TV4 valde att inte visa några bilder från matchen överhuvudtaget. Hade jag varit AIK-supporter hade jag kunnat svälja det. Jag hade inte varit glad, men det hade fått gå.

Men värst ändå var nog när Ulfbåge sa att ”någon tabell behöver vi inte visa, det har ju bara spelats två omgångar”:

Då hade nog någonting inom mig brustit en smula. En tabell är ju för fasen en tabell oavsett hur många omgångar som spelats!

Så – i dessa ransoneringstider där man aldrig vet från dag till dag vilka kanaler man fortfarande kan få informationen man behöver, kan jag, bara för alla AIK-fans, redovisa tabellettan i årets allsvenska:

1 AIK 2 1 1 0 6–2 4

Håll till godo.

Jonathan Jeppsson