Sverige till Brasilien för DC-kval

SPORTBLADET

Stockholm

Sverige ställs mot Brasilien i höstens Davis Cup-kval.

Matchen gäller en plats i elitdivisionen 2007 och kommer att spelas i Brasilien, 22-24 september.

Underlaget lär då bli grus, något som gör Brasilien till favorit.

Brasilien tog sig i helgen till kvalspelet i den prestigefyllda nationsturneringen genom seger mot Ecuador. Då spelades singlarna av Flavio Saretta (ATP-ranking 102) och Ricardo Mello (183). Dubbelparet var Daniel Marcos/Andre Sa.

- Vi är inte rädda för deras spelare men vi hade självfallet hoppats på att få en hemmamatch så vi kunnat styra underlaget, säger den assisterande DC-tränaren Jocke Nyström till tennis.se.

I Davis Cup spelar man på bortaplan om man senast haft hemmaplan i ett Davis Cup-möte. Det systemet har gjort att Sverige inte spelat någon DC-match på hemmaplan sedan april 2003. I den första omgången av årets turnering föll Mats Wilanders landslag mot Argentina på bortaplan, då var underlaget också grus.

- Det är en tuff lottning med Sydamerika igen, men jag tycker Belgien eller Tjeckien borta hade varit än värre då deras spelarmaterial är bredare, resonerar Nyström.

Så här lottades DC-kvalen: Österrike-Mexiko, Tyskland-Thailand, Holland-Tjeckien, Rumänien-Sydkorea, Slovakien-Belgien, Spanien-Italien, Schweiz-Serbien-Montenegro.

I semifinalerna i årets turnering spelar Argentina mot Australien och Ryssland mot USA.

TT