Var är hockey-festen, TV4?

SPORTBLADET

I går gjorde jag två resor. En av dem gick till underbara, fina Gotland. Den andra till framtiden.

Som gotlänning åker jag till Gotland på fort jag får chansen. Påsken inget undantag. Besök hos faster och farbror, återseende av barndomskompisarna och bilutflykter till antikbodar och keramiker är efterlängtade höjdpunkter.

Den andra resan tog mig till framtiden och de digitala tv-nätets mörka bakgator. Okej, det kunde varit värre. Men att inte kunna spela in Sportnytt samtidigt som jag tittade på SM-finalen i ishockey var grymt irriterande. Därför fick jag hålla tillgodo med sportnyheter i TV4.

Jag orkar inte ens tänka på hur det ska bli när framtiden har lunkat ikapp mig. Jag som oftast behöver spela in på två videoapparater samtidigt – och titta på ett tredje program för att få se allt jag vill. Och ibland räcker inte ens det.

Hur går det för en tv-junkie som jag när marknätet släcks i Stockholm?

När man tänker efter är det egentligen ganska sunt och en puff upp ur tv-träsket. Men framtiden får gärna skynda långsamt, för jag trivs ganska bra med hur det är nu.

TV4:s sändningar från hockeyfinalerna känns lite slöa och lågbudget.

Att filma en tv under analyserna av matchen känns fruktansvärt amatörmässigt. Istället för att titta och lyssna på analysen vandrar mina tankarna iväg och fastnar på det som syns bäst i rutan: Andreas Johanssons omplåstrade finger. Två frågetecken väcks; varför görs analyserna inte på ett proffsigare sätt och vad har egentligen hänt med Johanssons finger. Att döma av storleken på plåstret kan det inte vara någon större skada.

Snacket i periodpauserna känns stressat och oinspirerat. Varför Patrik Ekwall ska stå nere vid isen och vidarebefordra tittarfrågor förstår jag inte alls. Han borde väl kunna tillföra mer än så.

Jag vill ha mer. Mer intervjuer. Gäster i studion. Proffsigare analyser och framför allt mer tid. Finalstämningen finns på isen och läktaren, men TV4 skulle kunna göra mycket mer för att ge oss en riktig ishockeyfest.

Emma Suslin