”Jag är bergsäker på att det är svårare att ligga under med 3–0”

Peter Wennman listar de som förtjänat det

SPORTBLADET

1 Guldfesten

Jag var inte med i natt när det rullades hatt på Färjestads guldparty. Men jag har firat SM-titlar med karlstadgänget förr och minns (ja, lite i alla fall) att det brukar gå rätt livat till. Det må grabbarna vara värda efter ett slutspel som varit långt och tufft som en halv serie – och några finalmatcher som innehållit det mesta. Bra kämpat av Frölunda, men det var ändå den halvgalne Per Ledin och den helskicklige Jörgen Jönsson som fick kyssa bucklan till slut. Det är bara att gratulera!

2 J-O Waldner

”Äh, jag kör två joggingrundor, sen är jag i form”. Säger legenden inför sitt 15:e pingis-VM.

3 Assyriska

Har fått oväntat stöd från den hårdaste av de hårda: Mikael Persbrandt. ”Jag gillar underdogs”, hävdar Persbrandt. Assyriska tackade för uppmärksamheten genom att spöa IFK Norrköping med 2–0 i superettan i går.

4 ”Det svåraste är att leda med 3–0”

Sa Leif Boork i tv under hockeyfinalen. Det måste väl ändå vara den sämsta klyschan av dem alla. Jag är bergsäker på att det är svårare att ligga under med 3–0.

5 Annika Sörenstam

Intervjuades länge och väl av nervös, underdånig kvinna i CNN i påskhelgen, och sa ingenting som vi inte redan visste. Men ändå: hur många svenska personer sitter i specialintervjuer med CNN? Det är så stort, så stort.

6 340 000 kronor

Det är den månadslön som hockeyspelaren Josef Boumedienne uppges ha fått av det nedflyttade Södertälje SK. Det har en liten fågel viskat i örat på mig. Jag hoppas det kommer en dementi, ty annars är det rätt anmärkningsvärt.

7 Tord Grip

Säger i en intervju att det vore trevligt att få avsluta karriären i Real Madrid. Han hoppas alltså att Svennis får tränarjobbet där. Tanken slog mig bara: tänk om Svennis näste arbetsgivare säger att de bara vill ha honom, inte den där lille farbrorn som går två steg bakom? Hur gör radarparet då?

8 Veronica Wagner

Den här lilla stentuffa 18-åringen är nu rankad åtta bland världens kvinnliga gymnaster. Det är grymt starkt jobbat. För oss som inte ser gymnastik så ofta kan OS i Peking bli väldigt spännande.

9 Fadde

Och vad gör HAN på den här listan? Jo, innan herr Darwich slog igenom som dörrvakt var han – hockeydomare. Ansågs som mycket lovande. Som idol hade han Uno Nilsson, Gislaved.

10 Snooker

VM i brittiska Sheffield har börjat, en njutning för oss som älskar att lyssna på Kim Hartman och följa den gröna dukens schack.