Tv-avtalet – värsta såpan

Jonas Bladh: Jag kan inte förstå varför det ska ta så lång tid

SPORTBLADET

Många är de som anklagar Big Brother för att vara Sveriges värsta tv-såpa just nu. Skitsnack. Hur mycket det än kopuleras, hur mycket det än sups och hur mycket deltagarna än springer omkring nakna och förlovar sig blir de bara tvåa.

Den värsta tv-såpan utspelar sig kring ett förhandlingsbord – och den har lamslagit oss som vill se på allsvensk fotboll i tv.

Förhandlingarna fortskrider i en fortsatt positiv anda, har Peter Harryson, sportchef på Canal +, sagt i snart två veckor.

Inget har hänt.

På frågan vad Lars-Åke Lagrell har att säga till alla fotbollsfans som sitter hemma med svart ruta svarade han i Sportbladet i fredags:

– Att de snart kommer få se allsvensk fotboll igen, och att när det nya avtalet är färdigt kommer det bli en bättre tv-bevakning än någonsin tidigare.

Men inget har hänt.

Snubben som sitter på rättigheterna, miljardären Philip Huber, har sagt att han snart lika gärna kan skänka bort rättigheterna, eftersom han inte tjänar något på att matcherna inte visas.

Men inget har hänt.

Vad jag, med min lilla fotbollstörstande hjärna inte kan förstå är varför det ska ta så lång tid.

Det handlar ju trots allt bara om en affär. Om det nu är så som alla säger att avtalet är nära, alla är superduperkompisar vid förhandlingsbordet och alla vill att det ska sändas allsvensk fotboll så tjabba lite snabbt fram och tillbaka över prislappen, skaka hand och börja att sända matcher!

Medan kärleksbudskapen flyger runt förhandlingsbordet blev det Champions League för min del. Och det var som vanligt. Man undrar lite över vilken match Glenn Hysén ser vid ett par tillfällen, slölyssnar på analysen efter matchen, gillar den alltid lika sympatiske Freddie Ljungberg i intervjun och förundras över alltid lika engagerade Henrik Strömblad.

Men det börjar bli lite väl mycket rutin.

Däremot var det stor underhållning att följa domaren, Konrad Plautz. Han hade ju ingen stor dag på jobbet, men är hejdlöst rolig att se på. Snacka om militär inställning.

Jonas Bladh

ARTIKELN HANDLAR OM