Hoppas på mer spänning i VM

"Snooker-VM ett sömnpiller"

SPORTBLADET

Ord har olika betydelse för olika personer. Ta bara ord på bokstaven s. Härliga ord som sport, sommar och sol. Konstiga ord som soffpotatis, sexchock och Svennis.

Och så finns det snooker. Ett ord vars innebörd för mig sträcker sig så långt som till någon form av fascination.

Jag har bara snubblat över snooker-sändningar någon enstaka gång. Ägnat det någon minut och sedan knäppt vidare till något annat. Snooker har aldrig lyckats fånga mig och hållit mig kvar. I går gapade tv-tablåerna tomma och det ändrade förutsättningarna. Jag var tvungen att kapitulera för det enda som fanns att titta på i sportväg. Snooker-VM i Eurosport.

Jag hade bestämt att jag inte skulle skriva ett enda ord om tv-avtalet eftersom det känns uttjatat nog. Av alla. Överallt. Visst har jag reagerat och förvånats över avtalscirkusen, men det har hela tiden funnits något annat att fokusera på. Ishockeyns SM-finaler har distraherat mig och fått mig att tänka på annat. Ända till nu.

Efter en timme tillsammans med snookerspelarna Steve Davis och Shaun Murphy, med vetskapen att det samtidigt spelades allsvensk fotboll gnagandes i bakhuvudet, fick även jag nog. Hur svårt kan det vara egentligen? Tjoff, tjoff, tjoff, så borde avtalet vara i hamn. Nu verkar tv-kriget i och för sig vara på väg att lösas och från och med nästa vecka sägs det bli allsvensk fotboll i tv. Men jag ville se det i går.

Nu är jag inte någon inbiten snookerfantast, men så mycket tror jag att jag vågar säga som att gårdagkvällens snooker inte var någon uppvisning i skönlir.

Sändningen blev snarast ett sömnpiller, trots några riktigt briljanta stötar. Kim Hartmans skrovliga, långsamma röst verkade vagga mig till sömns, de få gånger han sa något vill säga. Aldrig förr har jag hört en kommentator säga så lite under en så lång sändning.

Nu blickar jag framåt. Mot två andra VM. Inte bara VM i fotboll, utan även det som kommer innan. Ishockey-VM. För där kommer det förhoppningsvis bjudas på ett s-ord som lyste med sin frånvaro i går kväll; s som i spänning.