Guldlaget spricker

Peja Lindholm & Co skiljs åt efter fem mästerskapsguld

SPORTBLADET

Lag Peja Lindholm spricker.

Peter Narup och Tomas Nordin slutar med curlingen och Magnus Swartling har inte bestämt sig än.

– Jag vill spela vidare, men om det inte blir på mästerskapsnivå så får det vara, säger Peja Lindholm till TT.

Efter tre VM-guld, två EM-guld och tre spelade OS-turneringar träffades lag Peja Lindholm i fredags för att prata framtid.

Det slutade med att Narup och Nordin hoppar av medan Swartling ännu är osäker.

– Skulle Magnus också sluta tror jag inte att jag fortsätter heller. Det står och hänger lite med hur han gör. Han bor i Östersund som jag och det blir så mycket enklare då, men jag vill inte sätta någon press på honom, säger Lindholm.

Laget tog VM-guld på hemmaplan för tre år sedan, men efter misslyckandet i Turin-OS började de tala om att avsluta sin gemensamma satsning.

Skippern Lindholm vill satsa vidare, men är beroende av att ha tre likvärdiga lagkamrater.

– Jag är inte intresserad av att harva. Jag älskar min sport, men ska det var värt att hålla på så måste det vara på absolut högsta nivå. Skulle Magnus också sluta måste jag hitta tre nya spelare, och det kan bli svårt. Det är ju fascinerande med en lagsport med så få medlemmar. Man måste kunna lita på varandra i varenda läge, och det handlar mycket om lagbygge.

Skiljdes ni åt som ovänner?

– Absolut inte, och det vill jag verkligen betona. Vi ska ju till och med till Grekland en vecka i slutet av maj på semester med våra fruar och barn. Då har vi förhoppningsvis redan bestämt oss hur vi ska göra.

Sportbladet.se-TT ([email protected])