Svanberg – en förklaring tack!

SPORTBLADET

Surfar man in på Svenska Fotbollförbundets hemsida finner man där krönikor av Stefan Thylin och Malin Swedberg. Förstnämnde ser vi i Canal+ Sport, Malin Swedberg tycker om fotboll i SVT. Som ni förstår är vi långt från den etik som en gång förbjöd medarbetare i tv att vara med i andra sammanhang. Detta för att trovärdigheten kunde ifrågasättas.

Kommersiella Canal+ Sport resonerar att det är bra reklam för kanalen. Så lyder också förklaringen när utlåningen av Jens Fjellström och Ola Andersson till andra kanaler ifrågasätts.

SVT verkar resonera på samma sätt, trots public service-uppdraget med dess förpliktelser om opartiskhet. Förklara dig, Albert Svanberg!

Damlandskamp i fyran och jag försöker verklig se det positiva. Men det är bara Tina Nordlund som lyser. Hon har en förmåga att formulera bra svar även på korkade frågor. Resten snabbspolar jag förbi utan kommentar. Nej, förresten, att någon så för yrket olämplig som Daniel Kristiansson ska kommentera fotbolls-VM är ett hån mot oss tittare. Skrik, babbel, floskler, stjärnfixerad och noll koll på historien.

Isen har lämnat Drevviken, änderna är åter, båten nästan i sjön, Van Morrisons nya CD innhåller de ljuvligaste countrytolkningar.

Tidigare har 24 haft ett kommentators-par för direktsändningarna och SVT ett annan för sammandragen från speedway-VM. Nu är det Johan Ejeborg i båda kanalerna och allt jag säger är att hörselskydd rekommenderas. Och det inte mot motorljudet.

För ett år sedan skrev varje tv-sportkrönikör om Kim Hartman. En trend tydligen, för han är fortfarande lika personlig och skicklig. Kolla in VM-sändningarna i Eurosport.

Dubbla golftävlingar, Formel 1, fotboll från här och där, massor med motor, baseball och mycket mer. Viasat Sport vinner som vanligt titeln veckans sportkanal.

Har vissa förväntningar på ”Fotbollsmåndag” i TV4. Ola Wenström har denna vinter mognat som programledare, nu gäller det att han och redaktionen vinner matchen mot kanalens annonsförsäljare.

Frank Östergren