Bordell gör VM-reklam

Svenska fans ska lockas till flickorna

SPORTBLADET

En gigantisk affisch med en leende lättklädd ung flicka – omgiven av fotbollar och svenska flaggan.

Så ska svenska fans lockas till en av många tyska bordeller under VM.

–?Bedrövligt, säger justitieminister Thomas Bodström, det är bara att fortsätta kampen och rädda tjejerna.

Foto: HENNING KAISER
Gigantisk reklamkampanj Så här vill en av bordellerna i Köln locka bland andra svenska kunder i samband med matchen Sverige–England som spelas i samma stad den 20 juni. På affischen står det: Tillfälle att träffa flickvänner.

På bordellaffischen har man också stulit VM-spelens slogan ”Tillfälle att träffa vänner” och ändrat den till ”Tillfälle att träffa FLICKVÄNNER”.

De tyska bordellerna ligger i startgroparna för att ta emot fotbollsfans från hela världen, vad kan svenska regeringen göra åt det?

–?Vi för diskussioner med övriga länder, säger Bodström. I februari ville inte Tyskland och Österrike driva frågan, men nästa vecka kommer den upp på justitieministermötet i Luxemburg.

–?Vi ska hitta en överenskommelse och ta kopplingen att sexköp och människohandel är ett utnyttjande.

Affischen dålig stil

EU- och idrottsministern Bosse Ringholms reaktion är att bordellaffischen är dålig stil.

–?Förekomsten av legala bordeller är en inkörsport till trafficking. Vi ska inte ge upp, vi ska fortsätta vår opinionsbildning, säger han.

–?Det är inget trevligt att kopplas ihop med prostitution, det gör att man känner sig uppgiven. Naturligtvis tar vi avstånd från prostitutionen och ännu värre är det med trafficking, säger Lars-Åke Lagrell, ordförande i Fotbollförbundet.

Sexhandelprotest

Jämo Claes Borgström gjorde ett uppmärksammat uttalande i början av april.

Han ansåg att Svenska fotbollslandslaget skulle utebli från VM som en protest mot handeln med kvinnor och barn i prostitutionen.

Han har fått mycket mothugg men ger sig inte.

–?Idrotten har en fostrande roll och då ska man använda sig av den kraften. Det finns ingen starkare manifestation än att utebli, anledningen till det skulle debatteras i hela världen, säger Borgström.

Tidigare artiklar

Ulla-Lene Österholm