Glenn är som en polare i soffan...

Jonas Bladh: Två gåtor störde mig i går

SPORTBLADET

Två gåtor störde mig under Villarreal–Arsenal i går.

Ständiga frågan Glenn Hysén och den nya om vad de blandar i vattnet på Råsunda. Glenn först.

Jag vet att det är ett aningen uttjatat tema, men vad gör man. Stora delar av Champions League-sändningarna går ju åt till att försöka klura ut gåtan Glenn Hysén. I mina analyser börjar den forne storbackens mystiska uppträdande ta da Vinci-kodsproportioner. Ena stunden slänger han ur sig saker som varken Henrik Strömblad eller vi tittare frågat om, än mindre har det med spelet på planen att göra.

I nästa ögonblick ger han en klockren analys av svårigheten med att ha en omatchad lirare i backlinjen.

Som sagt, man blir inte klok på honom. Men det är kanske därför jag trots allt gillar gamle Glenn mer och mer. Han är lite som en polare i tv-soffan, ofta lite ofokuserad men bländar med en och annan knivskarp iaktagelse.

Så till vattnet på nationalarenan. Hur kommer det sig att AIK snart har en hel startelva av expertkommentatorer i etern? Johan Mjällby, Ola Andersson, Magnus Hedman, Thomas Antonelius, Michael Brundin, Krister Nordin, Hasse Backe – alla har de funnits i svartgul dress, alla berättar de (för det mesta duktigt, i ett par undantag mindre bra) för oss vanliga stackare vad som händer. Vad är det som gör AIK:are så mycket oftare tv-mässiga?

I går var det Johan Mjällby som på nytt visade att han är en coming man i tv-mediet, inte minst när det gäller spansk fotboll.

Till sist en gnutta tv-avtal. Skrev förra veckan att förhandlarna skulle få tummen ur och börja sända. Då kom Kentaro och Canal + överens. Nu hoppas jag på samma effekt vid pay-per-view-bordet. Kom igen, gubbar!

Jonas Bladh