Lagerbäcks gäspning gjorde Sir Väs grön av avund

Peter Wennman listar de som förtjänat det

SPORTBLADET

1 Den gula faran

Egentligen är det ett gammalt bandylag från Gästrikland, Forsbacka, som har patent på namnet ”Gula faran”. Men okej då, efter tre segrar på fyra matcher och serieledning i allsvenskan kan Elfsborg få låna det ett tag. Det ser bra ut för boråsarna. Visserligen är det tidigt än, men jag känner redan att jag börjar få Pinocchio-näsa efter mitt tips: Elfsborg nia. Nu väntar vi bara på att den där killen som springer som Charlie Chaplin, Anders Svensson, får flytta in från kanten. Då blir det ännu bättre. Kanske till och med guldläge så småningom.

2 Gäspningen

Lasse Lagerbäck satt på Stadion och fångades av tv-kamerorna precis i en jättegäspning som skulle gjort den tecknade ormen Sir Väs i Robin Hood grön av avundsjuka. Om han nu inte redan är grön. Vaket av TV4 i alla fall. Och kanske en talande bild av svensk fotbollsunderhållning i april.

3 Ingen pröjsar skatt i Göteborg...

...sjöng djurgårdsklacken under mötet med Blåvitt. Jag tyckte det var kul. Rena Göteborgshumorn.

4 LG Hockey Games

Heter en hockeyturnering som börjar i Globen i dag. Vad var det för fel på Sweden Hockey Games? Och vem fan är LG? Lars-Gunnar Jansson?

5 Erland Hellström

Sveriges mest underskattade, bortglömde stormålvakt. Var briljant i Assyriska i fjol och har börjat lika bra igen. Varför får inte han vara med i landslags-diskussionen?

6 Ärtemark

Det är ju egentligen en alldeles underbar story att en liten ”avkrok” i Dalsland kan få fram ett pingislag som vinner lag-SM för damer. Men det var en bragd som passerade nästan obemärkt förbi i de stora medierna.

7 Olle Nordin

Svag som jag är för gamla klassiska lag hälsar jag Jönköpings Södra välkommen tillbaka bland de stora pojkarna. Och visst är det lite kul att höra Olle Nordins omisskännliga småländska igen.

8 Poker

Nu börjar jag bli trött på all Texas hold’em i tv. Och på nätet har jag aldrig satsat en krona. Däremot är det ett suveränt nöje att sitta runt ett bord och spela med några alldeles levande människor.

9 Calle Johansson

”Tar över i Frölunda” stod det i rubriken. Jag vet inte precis om man tar över nånting när man blir andrecoach. Men ett bra kap är det ändå av göteborgarna. Calle är en riktigt go gubbe.

10 Michael Schumacher

Det enda jag kan göra med en bil är att tömma askkoppen. Schumacher är jag i alla fall impad av. Han talar förresten den bästa engelska jag nånsin hört från en tysk idrottsman.