Spännande att se Ledin utanför isen

Mattias Karlsson: Jo, han var eftertänksam när han pratade

SPORTBLADET

Marie Lehmann inledde SVT-sändningen med att säga att vi skulle få se regerande olympiska mästarna Tre Kronor. Men Sverige-Tjeckien i det som nu kallas LG Hockey Games innehöll inte mycket av OS-guldmedaljörer eller deras OS-semifinalmotståndare.

Mer spännande var att få se och höra Per Ledin som expert i studion vid rinkside. Renrakad, vattenkammad och i nyinköpt pullover såg och uppträdde han närmast som en försynt och försiktig skolpojke.

Färjestadspelaren sa heller inget som kommer att ge honom munkavel eller som kommer att tvinga honom att gå ut med en ursäkt.

Jo, Per Ledin var eftertänksam när han pratade.

Han och Niklas Wikegård, som båda brukar anses vara riktiga tuffingar, var överens om att nolltoleransen inom ishockeyn kan tas ytterligare ett par steg.

Och Ledin var klarsynt på Lehmanns fråga om vad han trodde Nicklas Bäckström tyckte om att bli jämförd med Peter Forsberg; "det är nog en dröm".

Bästa ishockeykommentatorparet Chris Härenstam och Niklas Wikegård var splittrat. Staffan Lindeborg kommenterade istället från Globen. Härenstam återfanns i SVT24 där dagens största dramatik utspelade sig i form av SM-semifinalen Skövde-Hammarby i handboll.

Jag förstår fortfarande inte Jörgen Jönssons uppträdande under SM-slutspelet. Färjestads lagkapten nobbade tv-intervjuer för att koncentrera sig.

Jönsson livnär sig på folks intresse. När han ställer upp på tv-intervjuer kommunicerar han inte med en reporter, han kommunicerar med ishockeyfansen.

Jörgen Jönsson beteende får inte bli en vana i idrottsvärlden om man vill hålla liv i intresset.

Jag vill se både Fotbollskväll och Fotbollsmåndag. Varför sänds de samtidigt? Det borde ligga i allas intresse att man ska ha möjlighet att se båda.

På TV4:s webbsida kan man se tv-bilder på två av säsongens snyggaste fotbollsmål hittills; Joel Riddez och Sebastian Henrikssons fullträffar för Sportklubben från Örebro i hemmapremiären på Behrnabeu.

Mattias Karlsson